Välismaiste meediakanalite tegevuse keelustamine Venemaal – selle näiteks on justiitsministeeriumi hiljutine hoiatus, et Venemaa võib keelata USA rahastatava Radio Svoboda ja sellega seotud telekanali Nastojaštšeje Vremja ajakirjanike töötamise riigis. Järgnevalt võib piirang Tšikovi hinnangul puudutada Riias töötavat, aga Venemaale suunatud veebiportaali meduza.io ning teisi kanaleid, mis saavad välismaalt kasvõi vähest finantseerimist.

Venemaa lahkumine Euroopa Nõukogust. Sellele võimalusele viitab ka Venemaa parlamendi ülemkoja – Föderatsiooninõukogu – spiikri Valentina Matvijenko avaldus, et Venemaa ei kavatse tunnistada Euroopa inimõiguste kohtu otsuseid, kuna Venemaa esindajad on kõrvaldatud Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee tööst.

Poliitilise keskkonna täielik neutraliseerimine, näiteks on praegune opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi toetajate kohtlemine.

Venemaa piirkondades erinevate varade ülevõtmine presidendi lähikonna poolt, kohalike ettevõtjate suhtes algatatakse või jätkatakse juba alustatud kohtuasju, kuni nad annavad neile kuuluvad objektid üle.

Vene Föderatsiooni subjektidele veel allesjäänud suveräänsuse tasalülitamine. Näiteks pn hiljutine Dagestani kohaliku juhi Ramazan Abdulatipovi asendamine Moskva parteifunktsionääri Vladimir Vassiljeviga. Järjekorras võib olla Tatarimaa.

Erinevate mittetraditsiooniliste usuvoolude väljasurumine Venemaalt, mis puudutab nii islami sekte, jehoovatunnistajaid, krišnaiite, saientolooge jne. Religioosse keskkona puhastamine, massilised kriminaalasjad.

Suhete järsk halvenemine paljude Euroopa riikidega. Tšikov mainib nii
Balti riike, Ida-Euroopa riike kui Saksamaad ja arvab, et asi võib minna kuni vastastikku diplomaatiliste esinduste sulgemiseni.

N-ö Vene tulemüüri rajamine, mis tähendab venekeelse interneti (Runeti) eraldamist üleilmsest võrgust. Väjaspool asuva sisu filtreerimine.

Uute repressiivse iseloomuga seaduste vastuvõtmine 2018. aasta suvel, ning nende sisuline rakendamine järgneval sügisel. Aleksei Navalnõi saatmine trellide taha. Tšikov märgib ka seda, et Euroopa Nõukogust lahkumine annaks Venemaale vabad käed surmanuhtluse taastamiseks.

Inimeste Venemaalt väljasõidu piiramine. Nendelt, kes emigreeruvad, konfiskeeritakse omand ja võetakse ära kodakondsus.