Mida ma tean parem- ja pahempoolsusest

parem käsi on

pildi peal pahemat kätt

peeglis õigesti

A. ITSKOK


Ausamba garantii

Lugupeetud Ostja.

Õnnitleme Sind, et oled endale soetanud ainulaadse ning kvaliteetse ausamba (edaspidi Toode).

Toote valmistamisel on kasutatud erakordselt vastupidavaid materjale ning kaasaegseid tehnoloogiaid. Seetõttu on Tootel eluaegne garantii (edaspidi Garantii), mis tagab Toote igakülgse ja täieliku hoolduse ning remondi kogu Toote ekspluatatsiooniperioodi vältel.

Et Toode oleks alati töökorras ning pakuks Teile rohkesti rõõmu, tuleb Toote kasutamisel järgida alljärgnevaid kasutus-, turva- ja ohutusnõudeid. Nimetatud nõuete rikkumise korral Toote Garantii ei kehti.

Toodet võib ekspluateerida nii välis- kui ka sisetingimustes temperatuurivahemikus 20-21 °C, tagades Toote kaitse tuule, vihma, lume ja rahe; päikse-, kuu- ja tähevalguse, niiskuse ning õhurõhu eest.

Toote Garantii kehtib vaid juhul, kui Toode ei puutu ekspluatatsiooni käigus kokku looduslike ega inimtekkeliste füüsikaliste, keemiliste ega bioloogiliste mõjuritega, sh hapniku, lämmastiku, süsihappegaasi, õietolmu ega putukatega.

Et Toote Garantii tingimusi mitte rikkuda, ei tohi Toote vahetus läheduses hingata, köhida ega kõndida.

Toode on ette nähtud vaatamiseks, seetõttu ei tohi Toodet pärast paigaldamist kätega katsuda.

Toote vaatamisel tuleb kasutada tumedate polariseeritud klaasidega päikeseprille ning seda ei tohi vaadata lähemalt kui 180 meetrit. Vastasel juhul Toote Garantii ei kehti.

Toote vaatamine kurja, kahtlustava või üleoleva pilguga lõpetab Garantii kehtivuse.

Toote küljest ära kukkunud rist, klaaspaneelid, liistud, needid, lambid, juhtmed ning muud Toote osad tuleb viivitamatult edastada Tootjale koos kinnitusega selle kohta, et Ostja on Toodet ekspluateerinud vastavalt käesoleva Garantii tingimustele.

Edu Toote kasutamisel.

DOBRO VOJÁK

Tšehhi klaasifirma esindaja Eestis
Pilt: Tarmo Vaarmets

VILDE VAADE

Käisin vabakuulajana järjekordsel anonüümsete riigikoguliikmete kokkusaamisõhtul. Nad korraldavaid isekeskis vabas õhkkonnas keskustelusid vähemalt kord kuus mõnes Tallinna kallis restoranis. Sõin ja jõin seal minagi, pitsa ja korgijoogid maitsesid hästi.

Nüüd lobisen mõndagi välja, sest aeg on selleks küps. Ma ei jõua enam vaiki olla! Viimasel õhtul olid kõne all puhkused. Riigikogu liikmed sarjasid kogu koolikorda ja selle süsteemi. Eriti tulivihane oli M. R. (nimi muudetud), kes ütles, et haridusministeerium tuleb kiiremas korras Tallinna tagasi tuua ja et teadusministeerium võib Tartusse jääda.

Riigikogu liikmed pole nõus kehtiva korraga, mille järgi põhikooliõpilased saavad varem suvepuhkusele kui nemad. Nt sel aastal viskas anonüümsel rahvasaadikul J. R.-l (eesnimi oma, perenimi muudetud) see väga üle, et põhikool sai puhkama juba juuni algul, kuid auväärt saadikud alles 17. juunil.

“See ei ole kooskõlas eurole ülemineku tingimustega,” pihtis anonüümne saadik K. I (nimi osaliselt muudetud).

Tema kolleeg, samuti tundmatuks jääda soovinud T. M. (nimi muutmata) nõudis, et Riigikogu saabuks pärast puhkust taas tööle mitte 13. septembril, nagu sel aastal plaanis, vaid alles pärast viinakuud. “Siis oleme puhanud ja võime eurole üle minna,” ütles ta.

Käisin minagi ettepaneku välja. On nii, et kui laps teeb koolist poppi, saavad ema-isa trahvi. Lihtne ja konkreetne. Ma ütlesin, et nii võiks olla ka Riigikogus: kui rahvasaadikut tööl ei ole, saab temagi trahvi. Raha läheks riigikassasse. Oi, kuidas riigieelarve siis paisuks!

Anonüümsed saadikud olid sellega päri, aga ainult tingimusel, kui puudumine on põhjuseta. Kuid jah, nagu teame, siis loll on see, kes põhjust ei leia. Ehkki mõned siiski parlamendis on. Ühesõnaga — ettepanek läbi ei läinud.

Reklaami kah natuke.

Korraldan pealinnas võidusamba jalamil sambakarnevale! Tulge enne, kui hilja! Olen kuulnud, et varsti pannakse sambale veelgi suurem ja võimsam aed ümber, siis telk peale ja pole välistatud, et just siis öö saabudes see teadmata suunas teisaldatakse.

ANTON VILDE

jalka-MMi tõttu sinisel lehel


Pilt: Tarmo Vaarmets

MUDA MIHKEL PAJATAB

Luuavarres lõhkes pomm. Lapsevanemad on paanikas. Nüüd äkki tahetakse vanemate rahakotti kergendada nende laste arvel, kes koolis ei käi.

Agaramad emad on alustanud protestiallkirjade kogumist. Eriti rahutud on need lapsevanemad, kelle lapsed pole üldse koolis käinud, vaid saadavad päevi mööda lasteaias.

Kui palju tuleb neil maksta? Kas peab hakkama oma varanatukest müüma, et võlga tasuda? Mõeldakse ikka asju välja! Nüüd peab maksma kooliskäimise ja mittekäimise eest. Elagu terve mõistus!

Vahel võib kuulda täiesti uskumatuid uudiseid. Pärnu kalur olla püüdnud hiiglasuure vinträime. Põhu Karla arvas, et ju kalur ise vintis oli, mitte räim. No tere talv — vinträim! Äkki oli hoopis keermekoha?

Nädala algul käisime Karlaga Tigu Evaldit vaatamas. Saime poe juures filosoofidelt teada, et Evald pidi kodus tõvevoodis lebama. Karla võttis pudeli arstirohtu kaasa ja läksime haigele eluvaimu sisse ajama.

Evald kurtis meile oma hädasid ja avaldas viimse soovi. Tema tahaks elada seni, kuni näeb ja kuuleb, et pealinna vabadussammas on viimaks valmis. No kui mehel on sellised soovid, peaks ta küll kilpkonnadest kauem elama.

Lõpuks on nüüd ka meestel midagi televusserist vaadata — jalgpalli. Muidu polnud muud kui seep seebi otsa.

Kinkisin Leidale pehme tallaga sussid, et tema liikumine toas vutivaatamist ei häiriks. Suu peab ta samuti lukus hoidma. Suu võib lahti teha söögilauas või kui pöördub minu poole küsimusega: “Kas toon sulle õlut juurde?”

Igas asjas peab kord valitsema. Õige ju?

Muda Mihkel


TÕRRE PÕHJAST

Minu meelest oleks jalgpall veel parem mäng, kui keegi leiutaks palli, mis vastu virutab.

ERIC MORECAMBE


VAATAKS TÕTT

PEETER OLESK: “Usun küll, et Vabadussõjas polnud nii palju närvihaigeid, kui vabadussamba püstitamisel.”

SL Õhtuleht. 17. juuli 2008



PAETISME

  • Vabadussammas peaks valgustuse saama sügisel. Aastaarv on täpsustamisel.
  • Soovin reisikaaslast. Reisisaatjatel ennast mitte pakkuda.
  • Toimus joogilaulude kontsert. Saal oli täis, publik samuti.
  • Poksis kehtivad rusikareeglid.



TÕSI TAGA
  • Eestlaste võidusammas on tšehhide häbipost.
  • Sõbralt saad reispassi, naiselt hundipassi.
  • Kui arvutivõrk p-sse läheb, saab e-riigist p-riik.
  • Kui müügiagent määrib sulle pähe kaks asja ühe hinnaga, on ta topeltagent.

ANDRES ÜLVISTE