Juhtum leidis aset Mõisa teel Maxima poe kõrval asuvas taaravastuvõtupunktis, mis on automaadirikete tõttu pidevalt suletud. “Seekord oli lahti, kuid seal viibinud seltskond teatas mulle juba uksel, et automaat ei tööta,” püüti Kohtla-Järve elaniku sõnul teda vale abil ruumist välja puksida. “Mind pani imestama, et mida nad seal siis teevad, kui automaat ei tööta, seda enam, et peale ühe alumiiniumpurgi neil rohkem taarat polnudki.”

Pealtnägija sõnul lükati see purk automaadist sisse ja võeti samas välja: “Mehe käsi supsis edasi-tagasi ning numbrid tablool muudkui kasvasid. Lõpuks printis ta tšeki välja ning koukis minu üllatuseks automaadist välja pooliku tellise, mida oli kasutatud jaotussüsteemi blokeerimiseks."

Kuu aega hiljem sattus ta seal peale kahele mehele, kes kasutasid samal eesmärgil tänavasillutuskivi. Ka nemad teatasid kõigepealt, et automaat on rikkis, kuid kohe hakkavat see tööle.

Mõisa tee taaraautomaati haldava OÜ PAK tehnikajuht Jevgeni Simonov tõdeb, et probleemid Mõisa tee vastuvõtupunktiga hakkasid pihta juba pool aastat tagasi, kui vandaalid lõhkusid videokaamera.