Ööl vastu reedet vahetub pehmem õhumass tunduvalt külmema vastu ning vihmasadu läheb üle lörtsiks ja lumeks. Õhutemperatuur langeb hommikuks kõikjal miinuspoolele ja märjad teelõigud jäätuvad. Reede päeval pilved hõrenevad ja sadusid jääb harvemaks. Loode- ja põhjatuul on aga tugev ja ilm kõle - õhutemperatuur püsib 0..-5°C piires.

Laupäev toob kohati kerget lumelisa, tuul nõrgeneb ja õhutemperatuur jääb ööpäevaringselt miinuspoolele. Talviselt algab ka pühapäeva hommikul saabuv kalendrikevad. Õhutemperatuur langeb vaikse ja selge öö jooksul -5..-11, kohati -14°C-ni. Päeva jooksul krõbedam külm küll taandub, kuid samas suureneb lumesaju võimalus ja kevade esimene päev möödub talve varjus.

Esmaspäev tõotab värsket lumelisa ja uuesti tugevnevat põhjakaare tuult. Teisipäeval külastab meid korraks kõrgrõhuhari koos selgema taevaga ja selle mõju jääb Baltimaadesse püsima veel ööl vastu kolmapäevagi. Kolmapäeva päeval võib aga lääne poolt lähenev aktiivne madalrõhkkond külmamüürist läbi murda ja ilma Eestis taas sulale viia.