Nimelt tõusid 8. augustil ehk siis kõigest kaks nädalat tagasi termomeetrite näidud suuremas osas vabariigis 30°ni ja üle selle. Päeva maksimaalse numbri 32,5° saavutas sealjuures Valga.

Lõppeval nädalal pakub ilmataat meile tunduvalt jahedamat ilma. Uuele lainele lülitatakse meid Skandinaaviast üle Eesti Venemaale liikuva madalrõhulohu järel. Täna valab madalrõhulohk mitmele poole vihma, selle lahkudes antakse võimuohjad üle aga Skandinaavias tugevnevale kõrgrõhkkonnale.

Reedeks laieneb Eestini kõrgrõhkkonna idaserv, mida mööda kannavad põhjakaare tuuled siia tunduvalt jahedama õhumassi. 

Laupäeval-pühapäeval nihkub antitsükloni kese Soome kohale ning kirdest saabuv õhk on kuiv ja jahe. Saju võimalus on väike, pilvi on vähe ja maapinna madalamaid kohti ohustavad esimesed öökülmad.

Ka päevane õhutemperatuur ei ole kiita. Termomeetri näidud jäävad enamasti alla 20° ja varjulisemates kohtades võib ilm üsna kõle tunduda.

Uuel nädalal muutuvad madalrõhkkonnad aktiivsemaks ning hakkavad jaheda kõrgrõhkkonna diktatuuri õõnestama. Läänemere äärde kandub koos madalrõhkkondadega tasapisi niiskem õhumass ja läheb ka mõnevõrra soojemaks.