Reedel jõuab Lõuna-Rootsist Läänemere põhjaosa kohale uus osatsüklon ja kõrgrõhuhari lahkub Venemaale. Öö võib olla veel suhteliselt napi pilvkattega ja õhutemperatuur jääb 7–12° piiresse. Päeval saab rünkpilvede areng hoogu juurde ja hoovihma tõenäosus suureneb. Tuul püsib aga suhteliselt rahulik ning termomeetrinäidud jäävad enamasti alla 20°.

Laupäeval liigub osatsüklon Läänemere põhjaosast edasi Soome kohale. Väikese õhukeerise lähedus muudab ilma Eestis üsna pilviseks ja sajuseks. Idakaare tuul pöördub läänekaarde ning on mõõduka tugevusega. Soojalisa ei ole aga kuskilt juurde tulemas ja seetõttu püsib ööpäeva keskmine õhutemperatuur normist veidi madalamal.

Pühapäeval jääme Lõuna-Soomest Venemaale kaugeneva osatsükloni edelaserva. Õhurõhk tõuseb, pilvkate hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Tuul puhub valdavalt läänekaarest ja õhutemperatuur tõuseb sisemaal päikese toel 20–22° piiresse.

Uuel nädalal vahetub jaanikuu heinakuu vastu, kuid ilm püsib ebastabiilne. Võimuvõitlus madal- ja kõrgrõhkkondade vahel jätkub ning esialgsete arvutuste kohaselt osutuvad tugevamaks tsüklonid. Seega tuleb ka uuel nädalal arvestada vihmahoogudega ja sooja jagub põhjamaise mõõdupuu järgi.