Foto: Lii Sammler
Eestlased on harjunud sööma juustuvõileiba. Viimase viie aasta jooksul on nad aga avastanud veel kümneid juustu tarbimisvarjundeid: magustoiduks, snäkina, uute põnevate maitsetena või eriilmeliste toitude koosseisus.
Foto: Lii Sammler

Eesti talumeiereid toodavad nii kõva juustu (Metsavenna talu, Andre Farm), gouda tüüpi juustu (Nopri talumeierei, Esko talu jt), hallitusjuustu (Luke farmimeierei), toorjuustu (Saidafarm), kitsejuustu (Andri-Peedo talu, Konju kitsefarm jt) kui lambajuustu (Männiku talu). Samuti mozarella, feta, salati-, toor- ning määrdejuuste.

Maalehe ajakirjanikud proovisid, millised n-ö mittetavalised juustud neile kõige enam maitsevad. Tulemuste nägemiseks kliki kaardil olevatel märkidel.

Foto: Lii Sammler