“Tamme staadioni avamine kõigile rahvusvahelistele nõuetele vastava staadionina on pidupäev väga paljudele tartlastele, sest seda spordirajatist võib julgelt nimetada Tartu spordielu sümboliks läbi aastakümnete. Siin on treeninud nii olümpiavõitjaid kui harrastajaid ja oma mälestused sellel staadionil toimunust on kõigil tartlastel, kes vähegi spordiga kokku on puutunud. Staadioni avamisele on oodatud kõik linlased,” ütles linnapea Urmas Kruuse.

Tamme staadioni uus tribüünihoone mahutab enam kui 1500 pealtvaatajat.
Selles on riietus- ja administratsiooniruumid, treeningsaalid ning sisejooksurada. Tribüünihoone väljaehitamine on staadioni rekonstrueerimise eelviimane etapp. 2008. aastal uuendati jalgpalliväljak ja kergejõustikuala, tänavu sügiseks on kavas rekonstrueerida olemasolev olmehoone ja mänguväljak.

Tribüünihoone arhitekt on Andres Siim (Arhitektuuristuudio Siim&Kreis OÜ), hoone projekteeris ja ehitas Nordecon AS. Projekti eelarvest 1,98 miljonit eurot kaeti Euroopa Regionaalarengu Fondi linnaliste piirkondade arendamise meetmest, linna omafinantseering oli 480 000 eurot.

Laupäeval kell 11 algavad Tamme staadionil Fred Kudu lastevõistlused, kell 13.30 toimub Tartu Akadeemilise Meeskoori ja Tartu Poistekoori vaheline sõprusmäng jalgpallis. Kell 15 peetava avatseremoonia järel astuvad võistlustulle Baltimaade suurima kergejõustikusarja BIGBANK Kuldliiga avaetapil ja Gustav Sule mälestusvõistlustel osalevad sportlased. Eesti tuntuimatest sportlastest on võistlema lubanud tulla Gerd Kanter, Andrus Värnik ja Anna Iljuđtđenko. Võistluste üheks tõmbenumbriks kujuneb kindlasti meeste odavise, kus eelülesandmise põhjal on võistlustulle minemas üheksa “80 meetri meest”.