Eesti inimesed on toiduohutusest huvitatud rohkem kui eurooplased keskmiselt. Jaanus Lensment

Toiduohutusest on eestimaalased huvitatud tunduvalt rohkem kui keskmine eurooplane, selgub tänavusest Eurobaromeetri uuringust, milles küsitleti ligi 28 000 inimest. Kui Euroopa Liidus keskmiselt paneb toiduohutuse teema kõrvu kikitama 41 protsenti inimestest, siis Eestis peaaegu pooltel.

Kõige rohkem muretsevad eestimaalased toidus ja jookides olevate E-ainete pärast nagu värvained, säilitusained või maitse- ja lõhnaained.

Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroo nõuniku Kat­rin Lõhmuse sõnul tasuks seda teemat edaspidi rohkem selgitada, kuna lisaainete valdkond ei peaks olema suurim murekoht.

Avalehele
7 Kommentaari