Tõrva linnapea Agu Kabritsa sõnul on linna juubeli kõige oodatumaks sündmuseks teatraalne ja ainukordne vaatemäng „mulgi pulm“, millega soovitakse huvilistele tutvustada ajaloolisi mulgi kombeid ja rahvalikke lugusid. „Iga pulmaline on kingitus Tõrva linnale, et ühiselt tähistada kodukoha juubelit,“ lisas linnapea Kabrits.

Pulm saab alguse 9.juulil kell 10 Tõrva linna Valga-poolsel piiril, kust pulmalised liiguvad rongkäiguna Tõrva Kirik-Kammersaali juurde.
Peoliste tuju aitab üleval hoida Puhkpilliorkester Tartu. Kammersaalist minnakse edasi läbi mitme pulmavärava Sõpruse parki, mille läheduses paiknevas Õhne jõe käärus peetakse maha korralik pulmapidu, kust õhtul suundutakse edasi Tõrva Tantsumäele simmanit pidama. Pulma stsenaariumi kokkukirjutajaks on näitleja ja lavastaja Silvia Soro ning pulmavana rolli täidab Improteatri üks eestvedajatest Virko Annus.

Laupäeval toimub Tõrva Sõpruse pargis traditsiooniline
käsitöö- ja kaubalaat ning alates kl 11 on kõik oodatud nautima Tõrva keskväljakul toimuvat „Tõrva linna 85. juubeliaasta kontserti“, kus esinevad puhkpilliorkester Tartu, Tõrva Laulustuudio ja Tõrva Tantsustuudio LYS. Lisaks esitab Tõrva noortevolikogu liige Kristi Koppel luuletusi, mis on spetsiaalselt pühendatud Tõrva linnale.

Tõrva tuletõrjeplatsil toimub samaaegselt ohutuspäev koostöös Lõuna-Eesti päästekeskuse, maanteeameti, politsei, Punase Risti, Kaitseliidu, Eesti Energia ja Korstnapühkijate Kojaga. Päeva teises pooles austatakse hõbelusikate kätteandmisega Tõrva kirik-kammersaalis uusi ilmakodanikke ja nende vanemaid. Sealsamas toimub õhtul kell 19.00 Adeele Sepa soolokontsert, kus on kaasategev Deivi Kivi. Samuti kell 19.00 toimub Tõrva keskväljakul mootorratturite paraad.

Juubelipidustusi jääb lõpetama suur juubelipidu Tõrva Tantsumäel, kus esinevad Karl Madis ja Margus Martmaa ning ansambel Melody.

Tõrva sai linnaõigused 2. juulil 1926. aastal koos Nõmme, Põltsamaa, Tapa ja Türiga. Seisuga 27.06.2011 elab Tõrva linnas kokku 3029 inimest.
Tõrva linna sõprusomavalitsusteks on Lukowi linn Poolas, Essunga ja Timra kommuunid Rootsis, Hemsedali kommuun Norras, Laihia vald Soomes ja Grantsville’i linn USA Marylandi osariigis.