Siis kuulutas Märk ka avalikult, et siht on hoopis suurejoonelisem. “Kui kõik ettevalmistused - kindlustused, viisa, täielikud tervislikud läbivaatlused, täpse marsruudi paikapanek, ööbimiste organiseerimine, minuga kaasas oleva varustuse uuendamine ja kõige ebavajaliku hülgamine jne - kui need kõik sujuvad, siis juba oktoobri teisel nädalal soovin alustada selle "jalgsi ümber maakera rännaku" teise faasi ainult jalgsi läbimist, milleks on Türgi ja Iraan," kirjutas ta.

Pärast paari nädalat puhkust asus Märk jälle teele ja jõudis Türki 14. oktoobril.

30. oktoobril oli ta päral 14,1 miljoni elanikuga Istanbulis. Selleks hetkeks oli jalgsi läbitud üle 3400 km. Suurlinnas puhkas ta veel kaks nädalat.

Talv katkestas rännaku

Tagasilöök tuli novembris. “22. novembri hommikul tervitas mind selle jalgsirännaku esimene lumi. Olin jõudnud Gerede linna, jalutanud kuue kuu ja ühe nädalaga 3750 km,” kirjutab Märk oma reisiblogis. “Otsustasin Kirde-Türgi suurtesse talvistesse mägedesse enne kevadet mitte edasi jalutada!” Selleks ajaks oli Märk jalutanud 6 kuu ja ühe nädalaga 3750 km ja jõudnud Gerede linna Türgis.

Talveks sõitis Lihula noormees Iirimaale, kuid oli 12. veebruaril taas Türgis tagasi. Antalyast Geredesse jõudmiseks kasutas ta moodsaid transpordilahendusi ja 21. veebruaril kirjutab oma blogis: “Olengi jätkanud ainult jalgsi rändamist.”

9. märtsil on maailmaränduril saavutatud järjekordne eesmärk. Ta on Musta mere ääres 606 000 elanikuga linnast nimega Samsun. 425 km matk Geredest Samsuni võttis aega 17 päeva ja kuna osa sellest ajast oli selles piirkonnas veel lumi maas, sai ta tunda õige ekstreemseid ööbimistingimusi.

Plaan jõuda Iraani ja Indiasse

Märgi sõnul on reisi Türgi-osa muutnud kergemaks ja helgemaks sealsete inimeste lahkus. “Olen seda juba kogenud, kuidas igas külas ja erinevates linnades mulle osteti mitu kuuma teed ja pakiti kilode kaupa kaasa süüa. Kuidas mulle anti sokke, pükse, pluuse ja kingiti isegi uued jalanõud, telk, magamisalus, pealamp, igasuguseid väikeseid heaendelisi kingitusi, maksti minu hotelliarve jne. Siin Türgis on mind siiani tõesti koheldud ainult austuse, imetluse ja lahkusega. Olen tänulik ja õnnelik!”

Siht on Meigo Märgil nüüd läbi Iraani jõuda Indiasse. “Loomulikult ei hakka ma jalutama Iraagis, Afganistanis ega Pakistanis. Kuid kui Iraani läbimine peaks tõepoolest õnnestuma, siis edasine praegune plaan on sõita laevaga ühte minu lemmikriiki India, et võiks alata selle jalgsirännaku faas 3,” kirjutab ta.

Meigo Märk peab oma rännakust blogi. Selle kaudu saab Lihula noormehe seiklust ka toetada. Abiks on ka 2-3 eurot, kinnitab ta. Ka fotosid Meigo Märgi rännakust saab vaadata blogist.