Foto: Heli Raamets

Tartus asuv A. Le Coq on tuntud õlle- ja karastusjoogitootjana, kuid nüüd hakatakse seal ka suppe tootma.

"See on jätk smuutidele," selgitas suppideni jõudmist ettevõtte tootearendusjuht Martin Kutsar. "Sellist toodet siinsel turul ei pakuta."

Välja on töötatud kolm püresuppi - tomati-, kõrvitsa- ja peedisupp, mis on pakitud liitristesse tetrapakkidesse ja säilivad neis terve aasta.

"Kodus ei pea hakkama peeti keetma või kõrvitsat tükeldama, siit saab valmis supipõhja," ütles Kutsar. "Aga supi võib ka lihtsalt soojaks ajada ja tarbida püreesupina. Kindlasti sööge soojana, kuna külmana ei tule piprad ja maitsestus esile."

Tomatisupp on maitsestatud Aasia puljongi, ingveri ja küüslauguga, peedisupp laimimahla ja küüslauguga ning kõrvitsasupp ingveriga. Supid valmisid alles eelmisel nädalal ja läheb veel natuke aega, kuni need poodidesse jõuavad.