Kõrgrõhkkonna mõju jääb tugevamaks ka reedel ja ilm püsib olulise sajuta. Tuul pöördub lõunasse ning saab õhtul saarte piirkonnas veidi hoogu juurde. Õhutemperatuur on ööpäev läbi −2…+2°.

Vähehaaval tugevnev lõunatuul annab märku Skandinaavialt lähenevast madalrõhulohust. Uus ilmategija jõuab kohale laupäeval ja selle mõjul läheb ilm sajule. Sadu algab nõrga või mõõduka lume ja lörtsina ning hiljem asendub Lääne-Eestis vihmaga. Öine õhutemperatuur langeb enne sadu pea kõikjal Eestis kergesse miinusesse, päeval kerkib 0° ringi ja koos sellega suureneb jäiteoht. Sadu ja jäidet jagub mitmele poole ka veel pühapäeval, tuul aga nõrgeneb.

Uuel nädalal sünnib Atlandil uus võimas madalrõhkkond, mis sammhaaval surub end ida poole. Eesti ilm kujuneb nädala esimesel poolel üsna pilviseks ning sajuvõimalus on suurem esmaspäeval ja teisipäeval. Sajupilved seevastu ei jõua kõikidesse maakondadesse ja sajuhulgad tõotavad endiselt jääda üsna kesiseks. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul. Ida-Eestis on ööpäev ringi ülekaalus kerged miinuskraadid, Lääne-Eestis plusskraadid. Kolmapäeval pöördub tuul kagusse ja tugevneb ning kerge külm kandub tasapisi ka Eesti lääneserva.