Näitemängu peategevus käsitleb jõuka Kaomäe pere saatust — kuna kommetest ja uskumustest täpselt kinni ei peeta, hakkab kolme õe ja kolme vennaga juhtuma imelikke asju. Ettevaatamatult pillatud sõnadest hakkab hargnema Kaomäe pere lugu, kus igapäevane külaelu põimub imetabasega ning kujutlusest võib kergesti saada päriselu.

Lavastajaks on Merle Jääger ning lavastaja abiks Tanel Jonas, kes mõlemad on Taarka Pärimusteatri noortele õpetanud näitekunsti nelja talve jooksul. Kunstnik ja kujundaja on Epp Margna. Peaosades astuvad üles Marje Metsur, Riho Kütsar, Tanel Jonas ja Markus Luik. Lisaks löövad etenduses kaasa Taarka Pärimusteatri noortestuudio liikmed ja kohalikud näitlejad-lauljad. Seto laule õpetavad leelokoori „Tsibihärblase“ liikmed Maarja Hõrn ja Riin Tammiste. Etendus on setokeelne ja näha saab riideid, mille taolisi eeldatavalt kanti umbes 1000 aastat tagasi.

Mitmete menukate seto näitemängude autor Kauksi Ülle selgitab: „Näitemängu kirjutamiseks sain inspiratsiooni värvikatest seto muinasjuttudest ja Setomaa koguteose teisest, ajaloo osast. Samuti oli ajendiks põhjalik käsitöökursus, kus osaledes tekkis huvi väga vanade seto käsitööoskuste vastu. Kõik need elemendid koos tekitasid minus palju küsimusi nagu näiteks: Kuidas peeti pidusid iidsel Setomaal nt rauaajal? Mida kanti seljas ja jalas? Millest mõtlesid naised sel ajal? Kes on mehele lähedasem — ema, õde või naine? Nendele küsimustele otsime koos Taarka Pärimusteatri ja professionaalsete näitlejatega vastuseid.”

Ülle lisab: “Loodan, et vaatajad saavad etendusest vastuse küsimusele, mida nad võib-olla pole veel esitanudki.“

Täispikkuses seto näitemängu Maratsäuk saab nautida Navike külas, Võru maakonnas (4 km Obinitsast) ehedas miljöös augustikuus kuuel korral (5., 7., 13., 14. august). Esietendus toimub Seto Kuningriigi eelõhtul 5. augustil kell 18.00. Piletid on saadaval Piletilevis ja peagi ka kõigis Setomaa muuseumides ning turismiinfopunktides.

Näitemängu lavale toomist toetavad Meremäe Vallavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Piiriveere Liider ja Setomaa Arenguprogramm.