Veebilugejate huvid ulatuvad aga seinast seina, on natuke skandaalsemad ja uudislikumad või siis otsitakse praktilisi nõuandeid.

Surm ja soe suvi

Ühes on aga veebi- ja lehelugejad küll täiesti ühte moodi: Igor Mangi horoskoope loetakse nii paberilt kui internetist, ja tundub, et neist ei saa veel niipea küllalt.

Maalehe lugejaid ja ka paljusid teisi raputas kevadel juhtunud õnnetus, milles hukkus tuntud juustumeister, Esko talu peremees Vello Eensalu. Lugu ilmus õnnetusega samal päeval, veebi- ja paberlehe ajakirjanike koostöös.

Teisele kohale jäi Bianca Mikovitši kirjutatud lugu Viljandi koolitulistamisest pealkirjaga “Just nii ütleski – ma lasen ta maha!”.

On aga veel üks teema, mis erutab kõiki − noori ja vanu, põllu- ja linnamehi. See on küsimus, milline tuleb ilm. Maalehe ilmatarkade ennustustega ajalehti rebitakse poes lennult, ja ka internetis klõpsivad lugejad innukalt just ilmauudistele.

Nii pole ka imestada, et loetavuselt kolmandale kohale maandus lugu, mis uuris ilmatarkadelt, kui soe tuleb 2014. aasta suvi.

Asjata ei räägita, et veebilugejad armastavad skandaale, seda isegi siis, kui selle varjus peitub hoopis põnev kunstiteos − nii põnev, et suutis väikese Rakvere linna koguni maailma ajakirjandusse lennutada. 

Lisaks tahavad inimesed näha, millega täpselt on tegu, ning just seda veeb ka lahkelt pakkus – fotosid skandaalsest Rakvere jõulukuusest. 

Teine pildilugu, mis veebitoppi jõudis, oli tutvustus Värskas tehtud ja venekeelsesse veebi postitatud fotodest Eesti külaelu kohta. See küttis meie naabermaal kirgi ja tekitas vihaseid sõnasõdu. Ka meie oma lugejad tahtsid näha, mis ilmaime seal Värskas siis on. Selgus, et ei midagi erilist – puhtad tänavad ja korras majad.

Sündis uus portaal

Maamajanduse rubriigis oli aasta loetuim lugu karmidest nõuetest maasuitsulihale.

Lugejad kartsid koguni, et liigne tõrvasisaldus suitsulihas on nii ohtlik, et mõnus ja maitsev toode kaob kaupluselettidelt sootuks. Selgus aga, et hirm on asjatu ja liha ei kao kuhugi.

Lisaks huvitasid lugejaid pildid naisküttide jahilkäigust ja Konju külapoe avamiselt Tallinnas, kus osalesid proua Evelin Ilves ning põllumajandusminister Ivari Padar.

Sel suvel toimus Maalehe veebis oluline muudatus. Aiasõprade lemmikportaal Aialeht.ee täienes ajakirja Maakodu ja lehelisa Targu Talita lugudega. Uue portaali nimeks sai Maakodu.ee.

Lugejaid huvitasid Aialehes ikkagi kõige rohkem praktilised nõuanded, kuidas umbrohust lahti saada, millal mida külvata ja maitsvate toitude retseptid.

Milline oli sinu lemmiklugu Maalehest? 



Maaleht.ee loetavuse tipud aastal 2014