Ridala valla piirimail elav vaene talutüdruk Maila ootab hiies oma kallimat. Ridala vanema poeg Olev peaks jõudma kohe-kohe Rootsist koju, kuid Maila kaunis laul jääb kõrvu hoopis linnuse sõjasulasele Jonathanile. Mailale võiks see kohtumine päris täbarasti lõppeda, kui mitte üks eesti soost munk ta kaitseks välja ei astuks.

Haapsalu linnusesse peaks õige varsti saabuma piiskop Hermann, kuid toomkooli poistekoori juht Isa Benedikt kurdab, et tal on koorist puudu tiiskant. Kellermeistri hinnang linnuse varudele pole kaugeltki optimistlik ning foogt käsib nuhelda iga talupoega, kes kümnist ei maksa.

Paraku ei õnnestu ei linnuses ega ka Ridala mail kõik kaugeltki nii nagu asjaosalised seda sooviksid…

Sünnipäeva tähistamine

Sünnipäeva avapauk ja Valge Daami Aja avamine on reedel Kodaniketorni juures, kus Haapsalu meer koos heade kolleegidega sõpruslinnadest annavad üle oma soojad tervitused ja õnnitlused sünnipäevalapsele. Samuti toimub väärikale sünnipäevalisele pühendatud raamatu „Haapsalu. Aeg. Inimesed“ esitlus ja näituse avamine.

Reedel leiab aset veel meeleolukas kuurordikontsert kõlakojas, kus Urmas Latikase saateansambliga koos astuvad üles armsad haapsallased Maarja Sukles, Sirje Medell, Madis Kari, Sepo Seeman, Jaan Lehepuu ja külalisena Pärnu kuurordist Liisi Koikson.

Edasi on linnarahvas kutsutud Haapsalu suve kuumimasse lokaali tantsuõhtule. Kuursaalis seavad tantsurütme ansamblid Modern Fox ja Anna Curly.

Laupäeval lahutab meeli lossiplatsi laval ansambel 2 Quick Start ning südaöö paiku esineb kirsiks tordil helivõlur Tiit Kikas. Laval on elektriviiul, parmupill, flööt ning näha ja kuulda saab uskumatut laserharfi showd.

Pühapäeva keskpäeval on toomkirikus linna 740. aastapäevale pühendatud pidulik jumalateenistus armulauaga.

Valge Daami etenduseks saab iga-aastaselt kokku pühendunud teatrikogukond. Legendaarne ja menukas Paul Kilgase näitemäng „Haapsalu legend“ saab Valge Daami suveteatri 40. sünnipäeva puhul taas lavalaudadele toodud.

Valge Daami lavastustest läbi aegade kõlavad pühapäeval toimuval kontserdil armsaks saanud laulud.

Tutvu Valge Daami Aja programmiga siit. Tule naudi Haapsalut juba päevasel ajal, sest toimub rikkalik käsitöölaat ning kultuuriprogrammi jagub veelgi.

Näidend ja laulutekstid: Paul Kilgas

Lavastajad: Anneli Aken ja Indrek Pangsepp

Kunstnik: Riina Andresen (Vanhanen)

Helilooja: Gennadi Taniel

Võitlusstseenid: Margo Teder (VAT Teater)

Maila (Valge Daami) osas Annabel Triebstock

Produtsent: Anneli Aken

Inspitsent: Pille Kippel

Valgustehnika: E&T Valgus

Helitehnika: Maivel Heli- ja Valgustehnika

Õmblustööd: Annemai Mänd

Grimm: Hurmi Krikk

Lavaehituse juht: Indrek Pangsepp