"Kahjuks on Viljandi folk sarnaselt eelmisele aastale nagu mulgi puder ja hapukapsas," lisas ta. Kui kultra hoov on ühekordsete plasttopside vaba ja seal saab jooke nautida Topsiringi panditopsidest, siis ülejäänud folgialal on võimalik kasutada nii ühekordseid kui ka Topsiringi taaskasutatavaid topse.

Kangus tõdes, et selline valik tekitab tarbijates segadust. Lihtsam ja arusaadavam oleks, kui kogu festivaliala oleks ühekordsetest plasttopsidest vaba ja jookide serveerimiseks on vaid taaskasutatavad topsid. Olgu siis pandi eest kohapealt lunastatud või kodust kaasa võetud. Näiteks Intsikurmu festivalil toimis see juba mullu ja jätkub ka tänavu.

"Me ei saa tarbijale keskkonnasõbralikumat valikut peale suruda, kui selle kvaliteet on kehvem või sama. Olen seda meelt, et nende topside kvaliteet peab olema parem," kinnitas Kangus.

Pandi eest lunastatavaid läbipaistvaid topse läks Viljandi folgi esimesel päeval ringlusse sadu. Topsiringil on pesemiseks vastav seade olemas, nii et ei teki ka hügieeniprobleemi.
Aivo Kangus näitab, kuidas saab topsi folgil puhtaks pesta.

Lisaks on müügil värvilised kaanega topsid, millele saab valida peale kleepsu ja see maksab kokku neli eurot.

"Neid osteti esimese päevaga nii palju, kui me pessimistlikuma prognoosi järgi arvasime, et läheb kogu folgi jooksul, nii et neid tuli Cargoga juurde tellida," rääkis Kangus.

Topsiring hakkab edaspidi pakkuma väliüritustel plastkahvlite ja -lusikate asemel ka korduvkasutatavaid roostevabast terasest söögiriistu.