Loomad said talunikud tasuta, kuid looma esimene üleskasvatatud emasjärglane tuleb kellelegi samast piirkonnast edasi kinkida, kirjutab Võrumaa Teataja.

Heiferi Eesti juht Urve Loit ütles, et seekordne projekt maksab ligi pool miljonit krooni. Peale loomade ostu sisaldab summa ka koolitusi, kokkusaamisi, veiste seemendamist ning veterinaarabi.

Lihaveise omanikuks saanud Haanjamaa ­talupidaja Agu Hollo sõnas, et ­tasuta loomad on maarahvale suureks abiks, eriti just noortele, kellel on raske nullist alustada.

Tõuveiseid jätkus kõigile, kes olid selleks varem Võrumaa talupidajate liidule soovi avaldanud. Taluliidu Heiferi projektijuhi Aigar Piho sõnul on soovijaile võimalik jagada veel nii liha- kui ka piimalehmi, selleks tuleb pöörduda taluliitu.

Pühapäeval sai igaüks veiste seast omale lemmiku välja valida. Kes varem kohale jõudis, sellel oli valik suurem. Kõigile toimetati loomad juba samal õhtul koju.

Kaheksa Eesti maatõugu pruuni mullikat on pärit Lii Pilgult Viljandimaalt Karksi-Nuiast.

Seitse kaheaastast heledat tiinet šarolee lihaveist jõudsid Võrumaale Saaremaalt Pihtla vallast. Nende nüüdseks endine omanik Jaanus Sall teatas, et kõik veised on seemendanud kuu või paar tagasi šarolee pull, kelle ta on ostnud Prantsusmaalt.

Elsa Singh San Diegost Californiast ja Heiferit toetava ettevõtte Eli Lilly esindaja Sandy Krupa Stephens Indianast ütlesid, et Eesti taludes kogetu avaldas neile head muljet ning neid rõõmustasid lahked inimesed ja ilus maa.