Esmalt saagige tikksaega vajaliku suurusega tükk ning lihvige servad. Eseme riputamiseks puurige akutrelliga plaadi tagaküljele kaks mitteläbivat ava.

“Kajakad”
Joonistage esiküljele kavand. Tükkide värvitoonid tähistage numbritega ja lõigake kavandile vastavad nahadetailid välja.

Plaadi katmist alustage nurgast. Katke nahatükk PVA-liimiga, asetage üle plaadi nurga, siluge kinni, pöörake servad plaadi tagumisele küljele ja vormige nurk.

Laske veidi kuivada ning lõigake liimitud nahatüki serv vaibanoa ja metalljoonlaua abil sirgeks. Kui teha seda enne liimi kuivamist, ei pruugi serv sirgeks jääda, sest nahk venib liimimisel.

“Purjekad”
Järgmise tüki serv, mis läheb eelmisele vastu, lõigake sirgeks, liimige kohale ja edasi toimige, nagu eelpool kirjeldatud.

Enamiku pildil olevate tööde juures ei ole kasutatud alusmaterjali. Sel juhul valmib töö nii, et tükid liimitakse järjest üksteise kõrvale. Kasutada tuleks ühesuguse paksusega nahatükke, et töö pealispind jääks tasane. Kõrguste väikest erinevust saab parandada paksema naha serva voltluuga vajutades. Väikese ebatäpsuse või tekkinud vahed saab samuti kõrvaldada voltluu abil nahka venitades.

Pildil olevad tööd on valmistanud Haapsalu Viigi kooli õpilased.
“Triibuline”
“Vanalinn”