Kõige traditsioonilisem valentinipäeva kink on olnud punane roos, mis on armastust sümboliseeriv lill. Armastuse värviks on peetud kauneid punaseid toone. Noortele sobivad kinkimiseks heledamad toonid ning sügavamad tumepunased toonid küpsemas eas inimestele.
Sõbrapäeva lilleks sobib ka hüatsint, mis sümboliseerib järjepidevust.

Kinkimisel on peetud silmas sedagi, et elavale inimesele kingitakse ikka paaritu arv õisi. Õite arvule on omistatud tähendusi: üks õis – oled mulle kõik, kolm õit – tahan sinuga kahekesi olla, viis õit – armastan sind, seitse õit – olen kõrvuni armunud.

Sõbrapäevaks sobib kinkida ka teisi lilli, näiteks nartsisse või hüatsinte, mis rõõmustavad meid kauem kui roosid. Nartsiss sümboliseerib headust ja meenutab meile, et ilu elab üle ka rängimad talved. Hüatsint tähendab aga järjepidevust, visadust, sportlikkust.

Samblasüda

Lõigake traatvõrgust traaditangidega välja kaks südamekujutist ja ühendage need omavahel traadiga. Seejärel painutage traati nii, et südamele tekiks kõhuke. Traatvõrgu augud täitke ilusa rohelise niiske samblaga. Sammalt eraldi kinnitada pole tarvis, see püsib võrgu aukudes ise suurepäraselt.
Traatvõrgust on välja lõigatud kaks südamekujutist ning need on kokku pandud.
Kaunistage samblasüda käepäraste vahenditega (lilled, kommid, küpsised, nööpnõelad jne). Kui kaunistate eluslilledega, siis paigutage lilled sambla sisse pistetud ja veega täidetud ampullidesse.
Süda on täidetud samblaga ning kaunistuseks kasutatud väikesi südameid.

Et sellist südant saaks riputada, lisage võrgu külge mõni pael. Samuti võib selle asetada näiteks lillepotti või kasutada alusel lauaseadena.

Kohviubadest süda

Selle seade valmistamiseks vajame südamekujulist alust. Mina läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin poest vahtplastist südame, kuid selle saab ka ise heinast, põhust, samblast või okstest vormida. Südamele kleepige liimipüstoliga kohvioad alusele ning katke nendega kogu süda.
Kohviubade kleepimiseks sobib kõige paremini liimipüstol.

Selline kohviubadest süda on suurepärane kink kohvisõpradele, sest levitab mõnusat kohviaroomi kogu ruumis.