Järvekarbid küünlaga.
Kaseseibidest küünlajala tegemiseks valige sobiva läbimõõduga kasehalg ning lõigake saega seibideks. Seibid laduge spiraalselt üksteise peale ja kinnitage liimiga. Mina kasutasin erineva läbimõõduga seibe ja ladusin väiksemad tipu suunas. Kui liim on kuivanud, kaunistage seibid käepäraste vahenditega ning lisage küünlad.

Küünalde aluseks võib kasutada kasehalgu või sellelt eraldatud kooreosa. Mina leidsin puukuurist kuivanud koore ja kasutasin seda. Kinnitage küünlad liimiga, või kui soovite kasutada ümbriseta küünlaid, siis puurige neile pesad vastavalt küünla läbimõõdule. Kaunistage roheliste okste ja männi- või lepakäbidega.

Telliskivi küünla ja taimega.
Laste kogutud järvekarbid leidsid tee talvisesse lauaseadesse. Järvekarpide pärlmutrine helk lisab küünlasärale erilist pidulikkust. Selle seade valmimiseks valige puidust alus, millele kinnitage puidust lõigatud seib. Seibi külge kinnitage liimiga järvekarbid, et nende sisemine pool jääks ülespoole. Vahed täitke sambliku või samblaga. Seibi keskele kinnitage küünal ja vee imiteerimiseks lisage veidi õhulist sinist kangast. Järvekarpide sisse võib poetada mõne pärlikese.
Kasehalust seibid küünlaalusena.
Kinnitage lapikud rannakivid liimiga üksteise peale, et tekiks kivitorn. Mitu eri kõrgusega tornikest kinnitage liimiga keraamilisele alusele üksteise kõrvale. Tornikeste tippu paigutage küünlad, lisage mõned rohelised oksad ja värviks jõhvikaid või kivist päkapikke. Kivisid võib veidi elavdada, joonistades neile markeritega mustreid.
Isegi telliskivi sobib seadesse. Kõigepealt leidke sobilik tellis ja puurige kivipuuriga mõlemasse otsa süvendid. Üks süvend võiks olla veidi suurem, et sinna saaks mugavamalt mõne sukulentse taime istutada. Teise otsa süvendisse paigutage küünal. Sellist seadet on väga lihtne valmistada ja saab kasutada väga pikka aega. Aeg-ajalt tuleb istutatud taime vaid kasta ja küünlaid vahetada.
Kivid küünlaalusteks.