Kõigepealt tuleb välja mõelda, millise kuju ja mõõtudega valgustit soovite. See võib olla kas silindriline, kolm- või nelinurkne.

Siis lõigake lõiketangidega traatvõrgust välja soovitud pinnalaotus. Et võrku müüakse rullis, siis algselt ongi sel juba silindriline kuju. Kui soovite teha selle kolm- või nelinurkse, õgvendage võrgutükki vajalikest murdekohtadest. Selles pole midagi keerulist, sest võrk on pehmest traadist.
Nelinurkse valgusti juures on kasutatud lapikuks sulatatud pudeleid.

Painutused nurkadel tehke töölaua serval. Jätkukohad ühendage jootetinaga. Valminud “puuri” alumises servas lõigake ära horisontaalne traat ning vertikaalsetest jupikestest jätke alles nurkmised ja iga neljas-viies. Need allesjäänud otsad lähevad puitalusesse puuritud avadesse.

Nüüd valmistage puidust alus. Üsna hästi sobib ümaraks aluseks vana taburetipõhi. Neljakandilise aluse võib välja saagida käsi- või elektrilise tikksaega mõnest mööbliplaadist.

Lihvige plaadi servad ja märkige sellele vastavalt allesjäetud traadiotstele aukude kohad. Seejärel puurige mitteläbivad avad, et liim alt välja ei valguks. Nüüd viimistlege alus vastavalt oma soovile.
Kokkusulataud klaasitükid valgusti pinnal.

Aluse keskkohta kinnitage pirnipesa ja ühendage elektrijuhtmega. Täitke avad EPO liimiga ja asetage korpus traadiotsi pidi puuritud avadesse.

Nüüd jääb organiseerida klaasisulatus mõnes huvikoolis, klaasikojas, tuttava käsitööõpetaja, keraamiku või klaasikunstniku juures.

Ühel pildil oleva valgusti puhul on kasutatud lamedaks sulatatud pudeleid, teisel on klaasiribad ja -tükid kokku sulatatud. Lõpuks tuleb klaasist kujundid või pudelid peene traadiga võrgule kinnitada.

Samamoodi võib katsetada ka sulatamata õhukeste lapikute pudelite või värviliste klaasisiiludega.