39 aastat taksojuhina töötanud Engel märkis, et tööalaselt pole arvutit vaja olnud, kuid soovib tundma õppida arvuti poolt pakutavaid võimalusi.

"Hädasti pole arvutit vaja," ütles ta. "Kuid see muudab elu huvitavamaks ning pakub hulka lisavõimalusi: saab osta pileteid, leiab infot reisimiseks jne. Mida rohkem kasutada, seda rohkem avastan."

Programmi "Ole kaasas" raames soovitakse koolitada 100 000 inimest üle Eesti, et nad oskaksid kasutada arvutit. Lisaks sellele tekib kõigil osalejatel võimalus osta alates maist soodsa hinnaga arvuteid ning internetiühenduse võimalusi.

SA Vaata Maailma juhataja Ain Järv ütles, et eelkõige on plaanis koolitada eakaid, paljulapselisi perekondi, maapiirkondade elanikke ning keskmise ja väiksema sissetulekuga inimesi. Koolitusele saab registreerida tel 6 180 180 või www.olekaasas.ee

Mai algusest plaanitakse alustada koolitustega Narvas, Pärnus, Viljandis ja Tallinnas ning suvel jõuda ka maapiirkondadesse. Järve sõnul on huvi suur ning täna hommikuse seisuga oli koolitusele registreerunuid juba 180. "Kui huvilisi koguneb väga palju, siis üritame ehk varem alustada ning vajadusel laiendada ka piirkondi," lisas ta.

Järve sõnul viidi enne koolituse alustamist läbi ka põhjalik uuring, et välja selgitada, mis on seni takistanud arvuti kasutamist. 58% peab tehnikat kalliks, 51% arvab, et internetiühendus on kallis ning 62% arvab, et neil pole piisavalt oskusi.

Esimest arvutikoolitust läbi viinud Henn Sarv märkis, et oluline on jõuda inimesteni, kes seda vajavad. "Arvuti kasutamise oskus annab just maapiirkonnale eeliseid ning lihtsustab elu," lausus ta. "Kasvõi poodi minnes võiks küsida naabrilt MSNi või meili teel, kas soovib midagi, selle asemel, et sõita sinna ja tagasi."

Sarve sõnul ei peaks saama takistuseks ka veebiühenduse puudumine, kuna Eestis peaks olema võimalik luua ühendus igale poole.