"Lend toimub varem kontrollitud kohas kindlal ajal. Muidugi tuleb meil enne lendu paljutki teha, et midagi valesti ei läheks. Lennu ajal hoiame kindlat kiirust, laseme lennukiga ühenduva toru alla ning nii kõik toimib," ütles lennuki piloot Läti rahvusringhäälingule.

Tankimise ajal on lennukite kõrgus kuus kilomeetrit, kiirus pisut üle 600 kilomeetri tunnis ning lennukid asusid üksteisest üheksa meetri kaugusel.

Riia lennujaamast õhku tõusnud Boeing tankis Läti õhuruumis nelja ründelennukit A-10 ning Eesti kohal nelja hävituslennukit F-16. Koostöö harjutamiseks segasid protseduuri kaks hävituslennukit Mirage.

"Kui lennu ajal tekib õhu- või kütuserõhuga mingi probleem, siis ei jää muud üle, kui kogu kütusest vabaneda, sest sellise koguse kütusega me maanduda ei saa. Seetõttu teeme kõik, et seda ei juhtuks," selgitas kütuselennuki meeskonnaliige.

Eestis toimub kolm etappi

Saber Strike on Ameerika Ühendriikide Euroopa maaväe korraldatav iga-aastane suurõppus. Sel aastal võtab Poolas ja Balti riikides õppusest osa kokku ligi 18 000 kaitseväelast. Õppus kestab 15. juunini, Eestis osaleb õppusel üle 2000 Eesti- ja liitlassõduri.

Rahvusvahelise suurõppuse Eestis toimuv osa koosneb kolmest etapist.

Esimeses etapis harjutavad Kaitseväe keskpolügoonil õhutuletoetuse tagamist Ämari lennubaasis baseeruvad Ameerika Ühendriikide hävituslennukid F-16. Lisaks neile toetavad maaväe üksusi veel ründelennukid A-10, strateegilised pommitajad B-1B ning tuletoetuslennukid AC-130J. Samuti osalevad õhuharjutusel Suurbritannia helikopterid Wildcat ning Eesti kaitseväe kopterid Robinson R-44.

Õppuse teises etapis harjutatakse kompanii tasemel kaitse- ja ründetegevusi kaitseväe keskpolügoonil, kus osalevad 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv liitlaste lahingugrupp, Ameerika Ühendriikide sõjaväepolitsei kompanii, Scoutspataljon ja Soome pioneeride üksus.

Õppuse kolmas ja viimane etapp koosneb juhtimispunkti harjutusest, millest võtavad osa 1. jalaväebrigaadi allüksuste staabid.