Helmi Kukk tahaks oma metsa maha raiuda ja rahaks teha, aga seadus ei luba. „Just siis, kui metsaomanik on vana ja tahaks veidikenegi paremini elada, pole see lubatud,“ laiutab ta koduõuel käsi. Tundub, et Jõhvi korter jääbki vaid unistuseks.

Eakas metsaomanik kannatab, sest hoidis oma metsa ega löönud lageraieks kirvest sisse.
Loe edasi ...

EDGAR KOLTS.

Võrumaal mahedaid marjakrõpse, mahla ja moosi tootva Taarapõllu talu peremehe Edgar Koltsi värvikas kirjeldus väikeettevõtja tragikoomilisest elust pani toiduliidu aastakonverentsil saalitäie kuulajaid pisarateni naerma ja pakkus tõsist konkurentsi püstijalakomöödia vallas.
Loe edasi ...

Ajaga amortiseerunud küttekollete korrastamiseks ei ole tihtilugu raha elanikel endil ega omavalitsusel, ning vaikselt loodetakse, et ehk saadakse veel see talv ilma õnnetuseta läbi.
Loe edasi ...

Sel Maaritsa kassil on ükskõik, kas mõnusat äraolemist võimaldav puukuur on ehitisregistrisse kantud või mitte. Ametnike meelest on aga väga oluline, et 20 ruutmeetrist suuremad kuurid saaks registrisse.

Juulist käivituv ehitisregistri korrastamine karmistab ebaseaduslike ehitiste legaliseerimise tingimusi kuni hoone ümberehitus- või lammutustöödeni. Registrisse tuleb kanda kõik hooned, mis on suuremad kui 20 ruutmeetrit.
Loe edasi ...

Ale talus on kaks FIEt: peremees Koit Teder ja perenaine Hille Teder. Kumbki tegeleb oma maksude  ja paberimajandusega ise, aga talutöid tehakse ikka ühiselt. Enne suurt kevadet ongi paras aeg  küttepuud ära saagida.

Osa talusid on nii suures kitsikuses, et taluperemehel pole jaksu oma naist ametlikult tööle vormistada ja maksta tema eest igas kuus riigile sotsiaalmaksu, mis tänavu on minimaalselt 117,15 eurot kuus.
Loe edasi ...

Kaido Puusepp ja Kätlin Leisson koos oma hoolealustega karjamaal, millest osa ei ole PRIA hinnangul toetuskõ  lblik.

Hobusekasvatajal, kes kontrollimise tulemuste osas jäi kohaliku PRIA inspektoriga eriarvamusele, tuli väidetavalt taluda ametnike ähvardusi ja valesüüdistusi, misjärel ta otsustas oma loo avalikustada.
Loe edasi ...

Roland Amos seisab oma sauna ees, mille ette tõmbas ta näitliku piirilindi. Sellest kohast alates tagastati maa naabrile ja piiri taha jääb ka saun.

Harku vallas elav pere on aastakümneid pidanud sauna enda omaks, ent seaduse silmis on asjad teistmoodi – osa krundist tagastati naabritele, ka saun jäi võõrale maale.
Loe edasi ...

Puuetega inimeste meeleavaldus Tallinnas Toompea lossi ees
Iga kümnes Eesti tööealine elanik on töövõimetuspensionär. Meil on maakondi, kus töövõimetuspensioni saab koguni veerand tööealistest inimestest.

Riigikogu tubade remont
Kui pereema palub, et mees paneks nädalavahetusel elutuppa uue tapeedi, on mehel õigus küsida: "Aga kallis, kas sul selle jaoks projekt on?".