Juuni alguses olid kauplustes müügil varane kapsas ja porgand, mistõttu kallines toidukorvis kõige kiiremini köögivili (63,8%). Eelmise saagiaasta õunad kallinesid kvartaliga 16,1% ja kartul 10,6%.

Kõige enam odavnesid kvartaliga piimasaadused — 18.03kr. Kanamunade hind jäi eelmise kvartali tasemele.

Sai ja sepik odavnesid 1,7% ja tangained 3,8%.

Liha- ja kalasaaduste maksumus toidukorvis jäi samale tasemele naug I kvartalis.

Aastaga on EKI toidukorvi maksumus vähenenud 3,9%. Jaehinnad on aastaga langenud enamusel toidukaupadest. Kõige enam on aastaga odavnenud keskmiselt 31.30 kr. Kanamunade hind langes 4,4%.

Aiasaadused odavnesid keskmiselt 13,3%, kuid seejuures oli kartul tänavu 34,8% aastatagusest kallim. Köögivili oli mullusest 38,7% ja puuvili 31,9% odavam.

Lihatoode hinnad pole eriti muutunud. Juuni toidukorvis oli nende maksumus aga keskmiselt 1,8% kõrgem kui aasta tagasi. Sealjuures olid erinevate lihatoodete hinnad 0,8-3% kõrgemad aastataguset, vaid hakkliha oli mullusest odavam. Kalasaadused kallinesid sama ajaga 4,6%.

Kolmandas kvartalis peaksid pere toiduostukulud reeglipäraselt aiasaaduste sesoonse hinnalanguse tõttu vähenema. Tänavu peaks toidukorvi maksumus vähenema ka teiste toidukaupade odavnemise tõttu.