Eile lavalt ette kantu jättis talle aga väga positiivse mulje. Kuigi kõikide nüansside tabamiseks oleks vaja süveneda ja salvestus veelkord üle vaadata, möönab ta, et nähtu oli kena tervik - sisutihe ja kaasaegselt lavastatud.

Ka president Kersti Kaljulaidi kõne jättis Karotamile hea mulje, selles oli tema jaoks mitu selget sõnumit. Esiteks hoolivus ja hoolimine.

„Anija vallas on abivajajate toetamine ja inimestest hoolimine tänu tublidele sotsiaalvaldkonna töötajatele hästi korraldatud. Rõõmu teeb seegi, et üha rohkem vallakodanikke on valmis ulatama käe nõrgemate abistamiseks. Kiidan siinseid inimesi selles osas väga,” ei ole vallavanem tunnustusega kitsi.

Teine teema, mis talle kõnest südamesse läks, oli internetis vohav emakeelne vägivald kõigi nende vastu, kes midagi teevad.

„Mulle tundub, et osadel meie hulgast, neil, kes seda kurjust ja viha väljendavad, on puudu haritusest ja lugupidamisest oma rahva ja riigi vastu. Head inimesed ja head teod saavad väga sageli põhjendamatult negatiivse hoiaku osaliseks, mistõttu paljud targad ja edukad inimesed loobuvad avalikus ruumis sõna võtmast,” ütleb Karotam ning on samas nõutu – käskude ja keeldudega tema arvates vihakõnet pidurdada pole võimalik, aga kuidas seda teha, ei teagi. Võib-olla aitaks, kui ühiskonnas sel teemal avalik diskussioon tekiks?

Hea meel oli tal aga selle üle, et president kiitis Eesti majanduskeskkonda ja edulugu, mis on meile maailmas palju tuntust toonud.

Ka vastuvõtu seltskondlik osa jättis vallavanemale toreda mulje. „Suupisted olid maitsvad ja eestimaised, kõik maitsed kenasti lahti seletatud.”

Ühtlasi peab Karotam oluliseks, et vabariigi aastapäeval tullakse üle kogu Eestimaa erinevais paigus kokku ning jagatakse oma rahvale tunnustust. "See peaks olema pidulik ja inimesi väärtustav päev,” ütleb Karotam, kes Anija vallavanemana ka ise mitmeid vabariigi aastapäeva vastuvõtte on korraldanud.