Talvik rõhutab, et vaja on ka finantseerimisplaani, arvutusi selle kohta mis juhtub näiteks siis, kui Eesti omaosalus projektis tõuseb 15 %-lt protsendini x alates 2021. aastast. Ta küsib ka mis raha eest ostetakse rongid ja ehitatakse kohalikud jaamad, sest nende maksumust ei ole praegustes plaanides üldse arvestatud. Vabaerakonna jaoks on oluline Rail Baltica ja kaasnevate ehituste rahastusskeemi sobitumine pikas perspektiivis riigi eelarvestrateegiaga.

Vabaerakondlased ootavad valitsuselt ka olemasoleva raudteevõrgu arengukava, kas Eesti Raudtee ja Rail Baltica juhtimine viiakse kokku ja kas Balti Rail Balticat haldavad tulevikus kolm riiki ühiselt või igaüks oma territooriumil eraldi.

Talviku sõnul ootab Vabaerakond valitsuselt olemasoleva info ja teabe avalikustamist ja kogu asjaajamise läbipaistvaks muutmist enne kui kolme riigi esindajad on plaaninud kolmepoolsed lepingud sõlmida. Talviku sõnul on eesmärk leida Eestile parim lahendus ja lõpetada praegune poolt või vastu võtmes toimuv diskusioon.