Oleme suured lubajad ja veelgi suuremad tegijad. Teistel on lubamise pool meist paremini käpas, tegemise pool aga mitte.

See näitab seda, mida me oleme suutnud teha ka siin Tallinnas, et võib hoopis teisiti.

Ja inimesed on sellest aru saanud. Inimesed on nagu lakmuspaber: kas nad tervitavad ja elavad sulle kaasa või teevad näo, et nad ei pane sind tähelegi. Mind on saatus õnnistanud esimese seltskonnaga.

Mida te teeksite, kui Keskerakond ka riigis võimule tuleks?

Arendame rahvuslikku majandust, loome töökohti terves Eestis. Tasuta ühistranspordiga anname kõikidele inimestele vaba liikumisvõimaluse ja elavdame elu tervel maal. Nõukaajal laulsime, et “kuni su küla veel elab…”. Enamikku külasid, mis 25 aasta eest veel täies elujõus olid, enam päästa ei saa. Kõik, ka kõige väiksemad Eesti linnad aga saame ühise tahte ja sihikindla tegutsemise korral elule küll tagasi anda.

Olete suurima omavalitsuse juht. Mida peaks riigi ja omavalitsuste suhetes muutma?

Vabariigi valitsus peab lõpetama enese samastamise riigiga ning nägema omavalitsustes oma riigi osa. Praegune Ansipi valitsus leiab, et nemad ongi riik, meie aga justkui ei oleks…

Olukord on absurdne, Tallinn oleks justkui riik riigis...

Ei ole. Ansipile on Tallinn riigi vaenlane.

Millal see vägikaikavedu lõpeb?

See laheneb siis, kui Ansip tunnistab, et mitte ainult tema ei ole riik, vaid seda on ka omavalitsused. Meie oleme ka riik, meie oleme osa sellest riigist, ka meie tahame, et elu selles riigis läheks paremaks. Tallinnas ongi läinud paremaks. Tööpuudus on oluliselt vähenenud, oleme jätkanud munitsipaalehitusega, pensionäride toetamist. Ma arvan, et me oleme parim osa Eestist.

Kui tihti te Ansipiga suhtlete?

Suhtleme, aga võiks seda teha tihedamalt. Viimati käisime koos ühel sünnipäeval Tartumaal. Paljud Ansipi sõbrad on ka minu sõbrad ja vastupidi. Ma olen andnud Ansipile mõned oma paremad mehed alates Seppikust. Isegi Vilja andsin talle. Ma saan aru, et tal on praegu abi vaja: partei on kriisis, tuleb aidata ta kriisist välja. Meie meestel on jõudu ja nõu rohkem − kes soovivad, las aitavad.

Vilja-teemat ma ei kommenteeri, see on mulle liiga valus.