Ligi 300 kaupmeest ja väiketootjat ning 10 000 külastajat annavad oma kohaloluga tunnistust, et laadal valitseb mõnus õhkkond.

“Vanamõisa käsitöölaat on koht, kus sünnivad parimad suveelamused,” kiidab peakorraldaja Katrin Krause. “Juhuslikud kohtumised aastatetaguste armsate inimestega; purki talve ootama timmitud seeneassortii ja õhtuhämaruses lavale sättivad staarid.”

Kohal on ümarad sibulavanikud Peipsi tagant ning krehvtine küüslauk, sorte ja suurusi saab mekkida ning koduriiulisse kaasa valida.

Platsis on Põhjaranniku parimad mereannid, mahetootmisse uskuvad toiduvõlurid Viljandimaalt ning Saaremaa saunameistrid. Letile jõuavad nii koolitüdruku esimesed katsetused pärlipaelte sidumisel kui ka memmede kootud käpikupaarid. Piiri seab kaubavalikule ainult kujutlusvõime, kohustuslik on vaid toodete ehe eestimaine päritolu.

Toidugurmaanid seavad sammud Eesti toidu telgi juurde, kus meie väiketootjatel on suurepärane võimalus müüa oma talu- ja mahekaupa. Eesti toidu telgis on lisaks kauplemisele kavas ka toiduetendus “Kulinaarne duett”, kus üles astuvad tuntud hobikokad-toidublogijad, kes on endale partneriteks kutsunud professionaalsed kokad. Koos valmistatakse kohalikust toorainest roogasid ja pakutakse neid ka pealtvaatajatele.

Toiduvalmistamise juures räägivad kokad eestimaisest toorainest, selle valikust ja õigetest tehnikatest.

Laadal astuvad üles Ott Lep-land, Svjata Vatra ja Grete Paia.

Tänavune laat algab Saue valla Vanamõisa vabaõhukeskuses 23. augustil kell 10.