„Esimesel päeval käivad rohkem lätlased ja teisel päeval eh laupäeval on ülekaalukalt välismaalaseid,” ütles Läti taimeparaadi projektijuht Sabīna Alta Maalehele.

Eelmisel aastal loendati laata külastamas 75 suurt ekskursioonibussi ja ligikaudu 70 000 inimest.

Võrdluseks: ka kõige pessimistlikum hinnang taimelaada möödunud aasta külastajate hulgale, 50 000, ületab mitme tuhandega Maamessi tänavust kõigi aegade suurimat külastatavust.

„Viis aastat oleme Eestisse reklaame pannud ja 40-50 protsenti külastajatest on nüüd eestlased,” ütleb projektijuht, kelle sõnul kasvab hoogsalt ka soomlaste, rootslaste, venelaste ja leedukate hulk.

Laadal kehtib tema sõnul endiselt põhimõte, et taimi müüvad ainult Läti kasvatajad. “Aga eestlasi ja leedukaid helistab meile järjest rohkem, kes samuti kaubelda tahaksid,” lisas ta.

Kõnede tulv pani lillelaada meeskonna mõtlema, et lisaks niigi Baltimaade suurimale lillelaadale Siguldas tuleks korraldada veel suurem lillelaat Riias.

Täna julgeb Sabīna Alta lubada, et järgmisel aastal enneolematult suur laat mai lõpus-juuni alguses toimubki ning sinna on oodatud ka Leedu ja Eesti taimekasvatajad.

Fotod ja pikem lugu tänavusest Sigulda laadast SIIT.