Möödunud laupäeva hommikul kell 11 tervitasid korraldajad kõiki saabunuid ja heisati lõõtsapäevade lipp. Lipu heiskamisele paluti Heinar Kahar, Elmar Ruusamäe, Taivo Leis, Külli Pähn, Sulev Mägi ja Julius Vilumets – kõik nad on suured lõõtspillisõbrad.

Kui lipp heisatud, asuti õpitubadesse. Ennelõunasteks koolitajateks olid Toomas Oks ja Toomas Ojasaar, kes tegid lõõtspilli algõpet. Huvilisi oli palju ja nende õpetustest oli algajate sõnul palju kasu. Nii mõnigi sai julgust ja lubas kodus usinalt harjutama hakata.

Sauna varjualuses oli Juhan Uppini tund "Õpi üks lugu". On ju Juhanil lõõtsakuninga tiitel ja temagi õpetused väga asjalikud.

Suures aidas koguneti kuulama Ants Tauli. Tema teemaks oli Võrumaa lõõtspillistiil. Taul oskas teema nii huvitavaks rääkida, et isegi neil oli põnev kuulata, kes lõõtspillist palju ei tea.

Margus Põldsepp rääkis väikeses aida laulust ja lõõtspillist.

Põlvamaa mees Heinar Kahar pajatas lõõtsalugude tekkest. Heinar on mees, kes on väga palju uurinud Lõuna-Eesti lõõtsalugusid. Kindlasti on tema käes palju rohkem materjali kui mõnes arhiivis. Tema teadmised on kindlasti vaja salvestada ja säilitada tulevaste põlvede jaoks.

Kogu päeva sai pealaval kuulata erinevaid esinejaid. Kui õpetlik osa lõppema hakkas, sai kontsert veelgi suurema hoo. Üles astusid Saaremaa lõõtsamehed, seejärel Oravapoisid. Toimus ka stiilseima külapillimehe valimine. Žürii ühisel häälel kuulutati Viljanimaa Lõõtsapäevade stiilseimaks külapillimeheks Aigar Lumi Oravapoiste hulgast.

Lõõtspäevade üks korraldajatest Lembit Paal tänas lõputseremoonial kõiki osalejaid ja külalisi. Langetati lipp ja süüdati lõke. Korraldajate lubasid muuta Viljandimaa lõõtsapäevad traditsiooniks, palju ideid jäi ju veel teostamata.