Lahingu aastapäevaks ilmunud raamatu „Porkuni vennatapulahing 1944” üks autoreist Hanno Ojalo teeb tapatalgust kokkuvõtte: „Ühe inimese täpsusega on ilmselt võimatu Porkuni lahingus langenuid nimetada. Hetkel võib öelda: Saksa poolel hukkus 125 meest ja Vene poolel 73 meest. Neist 99% eestlased. Lahingu võitis kindlasti Punaarmee, täpsemalt siis Eesti Laskurkorpuse väeosad. Osalenuid oli korpuse poolel 7-8 tuhat, vastaspoolel 1500.”

Täna vaatame homses Maalehes jutuks tuleva pildis üle. Näete jäädvustusi ühishaudadest Loksal, Saueväljal, Vistlas. Lisaks Porkuni sõjavälja kõrval asuvat mälestustahvliga kivi. Samuti on fotodel lahingu mälestuste ühe jäädvustaja Hanno Tamme aidas tallel olevad tapatalgute paigust leitud konservipurgid, mürsuhülsid ja ka saapad nii vene kui saksa vormides meeste poolt kantutena.

21. septembril toimuva lahingu mälestuspäeva ja ajalookonverentsi meenena on kohalik mees Ain Aasa, samuti mäletamise eest aastaid hea seisnu valmistanud pisikesed Porkuni paest mälestusplaadid.