„Toetus eraldatakse kohalike omavalitsusüksuste volikogude poolt määratud maakondlikule koostööorganile, et nad saaksid ühiselt kavandada maakonna arengut ja suunata selle elluviimist ning ühiselt täidetavate rahvatervise, turvalisuse ja kultuurivaldkonna ülesannete täitmiseks,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

Maakonna arengu kavandamisel ja suunamisel toetatakse maakonna arengustrateegia koostamist, maakondlikku võrgustikutööd ja väliskoostööd ning maakonna turundamist. Rahvatervise ja siseturvalisuse valdkonnas toetatakse näiteks maakonna turvalisuse nõukogude tööd, maakonna rahvastiku tervise analüüside ja strateegiate koostamist ning võrgustikutööd. Kultuurivaldkonnas toetatakse näiteks maakonna kultuuripoliitika kujundamist ja elluviimist ning üleriigiliste laulu- ja tantsupidude maakondliku komisjoni töö korraldamist.

Vajalikud otsused maakondlike koostööorganite kohta on tehtud 13 maakonnas ning kahes maakonnas, Pärnus ja Ida-Virumaal on nimetamine tegemisel (täpse summa vaatamiseks liigu grafikul hiirega maakonna tulbale).

Rahaliste vahendite eraldamiseks sõlmitakse leping maakondlike omavalitsusliitude, maakondlike arenduskeskuste ning omavalitsustega.