"Vähemalt ei saa nad seda nüüd maha võtta," seletab ta. Alliksoo on torne ehitanud ka varem. Praegune sai püsti 2007. aasta suvel. Oma pere tarbeks. Aga nüüd käib turiste igalt poolt. Prantslased olla isegi torni ees hümni laulnud.

"Turistid, ma ei tea, mis nad siin käivad, ma pole sellest siiamaani aru saanud," ütleb Jaan ja lisab, et ehitas veel mõned majakesed, et inimestel midagi ikka vaadata ka oleks. Nüüd plaanivat ta teise, veidi kõrgema torni ehitamist.

Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk ütleb, et ehitusluba oleks Alliksool võinud olla juba ammu, kui mees korrektsem ja aktiivsem oleks.

Ehitusloa saamiseks tegi projekti sümboolse tasu eest Eesti Projekt koostöös ühe Soome firmaga. Kõrgessaare vallavanema Jaanus Valgu sõnul on Alliksool aega kaks aastat, et torn muuta euronormidele vastavaks ja igati turvaliseks. Et nõudeid täita, tuleb Saksamaalt tellida kalleid trosse ja raudkonstruktsioone. Kogu projekti elluviimiseks vajab Alliksoo veel 100 000 eurot, arvab ta ise. Vallavanema meelest rohkemgi.