Traditsiooniline võidupühaparaad peetakse seekord Valgas. Paraadiks on üles rivistatud üle 1200 inimese. Lisaks Kaitseliidule osalevad paraadil Vabadussõjas Eesti poolel võidelnud riikide ehk Soome, Taani, Rootsi ja Ühendkuningriigi liputoimkonnad ning Eestis viibiva USA kompanii kaks rühma.

Paraadi kommenteerivad Andres Kuusk ja Kaitseliidu kooli pealik Erik Reinhold, reporter on Indrek Treufeldt.

Ülekanne algab ETVs kell 10.55. Otseülekande režissöör on Marek Miil, produtsent Lii Kuldmäe.

Laulud sõdurile

Kohe pärast paraadi, algusega kell 12.10, kordab ETV eelmisel õhtul, 22. juunil otseülekandes eetris olnud Carolin Illenzeeri Fondi heategevuskontserti “Laulud sõdurile”. Fondi abil toetatakse lahingus langenud või teenistuses raskelt vigastada saanud kaitseväelaste lapsi.

Valga Kultuurikeskuses toimunud kontserdil esinevad Getter Jaani, Liis Lemsalu, Uku Suviste, Birgit Õigemeel ja paljud teised muusikud.

Ülekande režissöör on Indrek Šeiko, juhtoperaator Raul Priks, produtsent Lii Kuldmäe.

Õhtu kulmineerub pärast otseülekannet jalgpalli MMilt kell 01.00 algava “Tervituste ööga” ja kuni hommikuni välja näitab ETV tantsupidu koos tervitustega.

Jaaniõhtu tantsumuusikat esitavad Eesti parimad artistid: Tanja, Taukar, Vallatud Vestid, Anne Veski, Singer Vinger, Lenna, Koit Toome ja isegi Mi-chael Jackson.

Laulud on valinud Mart Normet ja Margit Ossipova.

Tervituste edastamiseks tuleb saata SMS numbrile 15330, mobiilisõnumi algusesse märgusõna JAAN, tühik ja sinna otsa tervituse tekst. Sõnumi hind on 96 senti.

Vikerraadio on võidupüha lainel juba alates 20. juunist, kui kell 14.05 on eetris võidupüha intervjuu president Toomas Hendrik Ilvesega. Küsib Neeme Raud.

Vikerraadio kajastab 23. juuni võidupüha sündmusi hommikuprogrammis, Valgas on kohapeal reporter Mirko Ojakivi. Otseülekandes saab kuulata ka president Toomas Hendrik Ilvese kõnet.

Kell 13.05 on eetris Neeme Raua saade “Missioonil”, mis kõneleb Eesti sõduritest maailma kriisikolletes. Stuudios on viimasena Afganistanis teeninud Eesti jalaväekompanii Estcoy-17 ülem kapten Viljar Laaneste ja Estcoy-17 kompaniiülema abi leitnant Joel Päeva.

Jaanilaupäeva õhtul ja jaanipäeval kõlab Vikerraadios palju head muusikat, mida lõkke kõrvale kuulata, 23. juunil kella 19–21 lõbustab kuulajaid Jaan Elgula saates “Jaanid Jaaniga”.

KlaRas eesti muusika

Aasta valgeimal ajal pühendub Klassikaraadio eesti muusikale.

Võidupühal kuuleb Klassikaraadiost Veljo Tormise ja Tõnu Kõrvitsa loomingut, Hando Runnel kõneleb oma laulutekstidest, Jaak Johanson valib õhtuse meeleolumuusika, kuulata saab veel Silver Sepa esikalbumit ja aasta valgeima öö “Fantaasia” teeb Tarmo Tabas.

Jaanipäeval on eetris Euroopa raadiote folkmuusika ühisprogramm, intervjuu Els Roodega ning õhtul kuuleb Helena Tulve värskeimat plaati, Sven Grünbergi autorikontserdi salvestust ning Maarja Nuudi laulmist kevadises raadiostuudios.