Karm päev vahetub karmi ööga, sest tuul nõrgeneb kõrgrõhuharjas ja taevas selgineb. Õhutemperatuur langeb vastu reedet 2..9-ni, maapinnal võib kohati olla öökülma -1..-3 ºC. Reede päevaks ja laupäevaks toob uue sajulootuse Läänemere keskosa kohal tekkinud madalrõhuala. Madalrõhuala kese liigub piki Eesti lõunapiiri või Lätit ida poole. Selle loodeservas puhub võrdlemisi tugev kirde- ja põhjatuul. Sooja tuleb öösel 4..10, päeval 13..17 ºC.

Pühapäevaks saju võimalus kahaneb pikkamööda, sest ilma hakkab määrama tsükloni järel tugevnenud kõrgrõhuhari. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Öösel on õhutemperatuur 4..11, päeval 14..19 ºC.

Uue nädala alguseks on ilmamudelid arvutanud paar rahulikku ööpäeva. Sel ajal katab Eestit Kesk-Euroopas tekkinud ja hiljem itta liikunud kõrgrõhuala lääneserv. Saju võimalus on väike. Tuul pöördub idakaarde. Sooja on öösiti 6..12, päeval 17..23 ºC.

Kolmapäevaks laieneb Eesti kohale Kesk-Euroopas kindlustunud ulatuslik madalrõhuala. Kui selle loodeservas tekib uus osatsüklon, võib vihmasadu haarata kogu Eesti. Õhutemperatuur on leebe nii öösel kui päeval.