Foto: Sven Arbet

Kui olete ostnud ilusad jämedad kruupidega täidetud verivorstid, siis nende maitsvaks muutmiseks pole vaja muud kui paar viilu pekki või läbikasvanud küljeliha, 1 sibul, veidi vett, rõõska koort ja vorstirohtu – majoraani, punet, aed-liivateed ja mägipiparrohtu.

Lõigake pekk kuubikuteks, lisage peenestatud sibul ja vett niipalju, et pekikuubikud oleks poolenisti kaetud. Lükake kõik väikese kuumakindla kausiga praeahju. Kui rasv on eraldunud, aga sibulatükid pole veel päriselt lagunenud, pudistage hulka vorstirohud ja lisage veidi rõõska koort. Suurepärane kaste on valmis, kui sibula- ja pekitükid on lagunenud.

Jämedad ahjus krõbeda naha saanud vorst lõigake pealt pikuti lõhki ja niisutage aroomirikka kastmega. Sööjad ei pruugi taibatagi, et te pole neid vorste otsast lõpuni ise valmistanud. Head proovimist!