Esimesena kandke näole päeva-kreem. Kuid arvestage, et see imendub veerand tundi. Kui meigiga on kiire, kasutage kreemi asemel seerumit - see imendub kohe ning sobib samuti meigi aluseks.

 Kui tahate eriti kena välja näha - lasete end fotografeerida või olete pikemat aega tähelepanu keskpunktis -, kasutage lisaks spetsiaalset jumestuse aluskreemi kas kogu näol või rasusemates piirkondades.

 Kui näonahal on ebatasasusi, tumedaid varje või punetavaid laike, pange nendele kohtadele esmalt peitekreemi, alles seejärel  jumestuskreemi. Peitekreemi võite kanda näole pintsliga, nõnda pääseb paremini kurdudesse ligi. Kui silmaalused on turses, kasutage tursealuses vaos valgust peegeldavat peitekreemi. Samuti pange peitekreemi suukurdudesse ja ninajuurele.

Tahked peitepulgad sobivad pigem vistrikute peitmiseks ja raviks, juhul kui neil on ka raviomadus.

 Otstarbekas on omada kaht tooni jumestuskreemi, sest näonaha värvus aastaaegade vaheldudes muutub. Ühe firma omasid saab ka kokku segada. Pigem kandke jumestuskreemi näole mitu õhukest kihti kui ühe korra paksult. Kael jätke sellest kreemist vabaks. Vedela koostisega jumestuskreeme saab sõrmedega peale panna, tahkemaid on lihtsam käsnaga hajutada. Jumestuskreem kantakse näo keskelt väljapoole ja allapoole. Teises suunas pannes sasite näokarvakesi. Kreem hajutage juustepiiri sisse.

Näppudele jäänud jumestuskreemi jäägiga käige üle silmalaud ja huuled - see aitab meigil paremini püsida. Jälgige, et kõrvad ei jääks liiga teist värvi kui nägu.

Jumestuskreem annab meie kliimas lisakaitset eriti sügisel ja talvel.

 Kõik kreemikorrad fikseerige lõpuks puudriga. Parim valik on tolmpuuder ning pealekandmiseks sobivaim spet-siaalne pintsel. Sel moel imendub üleliigne rasu pintslisse. Väga kuiva naha puhul võib puuder olla isegi üleliigne.

Meigipõhi valmis, alustame meikimist

Klassikaline reegel on: rõhutage meikimisel kas silmi või huuli, mitte mõlemat võrdselt.

Kulme tuleks muidugi pidevalt korrigeerida ja vahel harjata. Kui osa kulmukarvu on heledaks pleekinud, värvige kulmud üle, liikudes poolviltu mööda kulmu ideaaljoont.

 Silmakontuuri joonistamiseks kasutage ülalau puhul lainerit, see kindlustab värvi püsivuse. Lainerit on raske ühe käeliigutusega kasutada, liikuge ripsmepiiril välisnurgast sisenurka. Seejärel hajutage kontuurpliiatsiga. Alalau rõhutamiseks sobib kontuurpliiats.  

 Kui tahate rõhutada oma silmade värvi, valige lauvärviks vastandvärv. Roosa lauvärv teeb silma värskemaks, pruun muudab vanemaks.

Praegu on moes neutraalne meik, näiteks silmalaul kasutatakse kolme-nelja beeži varjundit, kusjuures alati alustatakse heledamast. Näiteks naturaalvalge silmanurka, lau liikuvale osale roosakat, välisnurka tumedamat. Kuldset lauvärvi kandke kulmukaare alla, see lööb silma särama.

Silmavakku kandke samuti tumedat lauvärvi ja hajutage.

 Ripsmed koolutage vahetult enne värvimist. Kolm kuud pärast toote avamist vahetage ripsmetušš välja, sest siis hakkab see kuivama ja tuši ripsmetele kandmine ei anna parimat tulemust.

 Et huulevärv kauem peal püsiks, joonistage pliiatsiga kontuur - keskelt suunurkade suunas. Seejärel ühendage üla- ja alahuule kontuur.

Mida läikivam huulepulk, seda lühemat aega püsib värv peal. Matt huulepulk toob esile kurrud. Huulte ümbrust võib korrigeerida ka valgust peegeldava peitepulgaga.

Allikas: Oriflame´i ilukoolituskursus