Lihaveiste kasvatamine kogub Eestimaal üha enam populaarsust, seda põhjalikumalt on ka Rakvere lihatööstus hakanud tegelema veiseliha väärindamisega.

Sepp tõi esile, et nende tööstus kasutab oma toodetes peamiselt aberdiin anguse, limusiini, herefordi ja simmentali liha.
”Meile meeldivad rohkem suuremad tõud,” rääkis Sepp. Ta selgitas, et veiste varumisel järgitakse kõiki nõudeid.

„Igal lihaveisel on pass ja ID number, kaasas loomapidaja toiduahela alane teatis,” tõi näiteid lihakategooria juht. Et hõrku veiseliha paremini tarbijatele serveerida, mõeldakse välja üha uusi nippe ja võtteid.

Osa veiselihatooteid on näiteks eelvalminud märglaagerduse teel, kus liha pannakse pakendisse, hoitakse kontrollitud tingimustes, nii et see pehmeneb oma ensüümide toel.

Steigid on paarisajagrammistes pakendites müügil, uudne on näiteks picanha-steik, mida õpetatakse valmistama Brasiila moodi.

Laiast maailmast on maitseid korjatud ja innustust saadud teistegi lihatoodete puhul. Nii on müügile tulnud tootesari, kus figureerivad erinevad ameerika maitsed (lihatükile on näiteks kaasa pakitud barbeque-kaste).

Uudistooteks on ameerikapärased toorsuitsupeekoni viilud, ameerika stiilis toorvorstid või sealiha steik tammesuitsuses marinaadis. Ameerikapärase maitse annavad sellistele toodetele just lisandid - röstitud tšilli, küüslauk, piprad ja paprika, samuti ka valmistusviis.

Originaalne on sari „Maailma parimad vorstid”, kus tooterendajad on välja mõelnud saksa, hispaania ja poola vorsti.

„Maailma parimad vorstid on Angela Saksamaalt, Carlos Katalooniast ja Wojtek Poolast,” teatab HKScan Estonia tootejuht, et kodumaisest lihast vorste tehes on nad saanud inspiratsiooni nende maade vorstikultuurist.

Aasiapärased maitsed jõuavad ostjani aga kanaliha pooltoodete kaudu – need on Tikka Masala toorvorst lambasooles või koreapärased miniribid.