„Aasta kõige koerasõbralikum tegu” on tiitel, mis omistatakse isikule või isikutele, kes on oma tegevusega andnud viimasel aastal märkimisväärse panuse Eesti koerapidamiskultuuri ja heade koerapidamistavade edendamisse ning koduta loomade probleemi teadvustamisse ja leevendamisse. Tiitlivõitja valiti välja internetihääletuse teel konkursile esitatud kandidaatide seast. Möödunud aastal esmakordselt toimunud konkursi tiitli pälvis hüljatud ja väärkoheldud koerte abistamisega tegelev Piret Audse.

BIG Match Showl osales tänavu rekordarv koeri. 204 koera seast trooniti üldvõitjaks Maria Tengile kuuluv segavereline Jasper. Näitusel võistlesid nii puhtatõulised kui segaverelised koerad, kes võtsid mõõtu vastavalt vanusele ja suurusele — ülepõlve- ja allapõlve kutsikad, koerad ning veteranid. Žürii, kuhu kuulusid Ago Vimm Njuufoundlandi Koerte Klubist, Rein Kikerpill ja Tarmo Tali koerteklubist “Koerus”, hindas koerte juures nii väljanägemist kui käitumist.

Kõik näituse tulud lähevad tänavu Valga ja Viljandi koduta loomade varjupaiga toetuseks. Valga varjupaik vajab hädasti uusi deso-lampe, mis aitavad erinevaid baktereid ja patsille ruumist eemale hoida ning Viljandi varjupaigal on plaan teostada loomade boksides plaatimistöid.

Tänavu juba viiendat korda toimunud BIG Match Show on Eesti suurim iga-aastane heategevuslik koertenäitus, mille eesmärk on juhtida tähelepanu kodutute loomade probleemile ja selle lahendamise võimalustele ning toetada kodutute loomade varjupaikasid. Ürituse korraldaja on BIGBANK AS koos Eesti Koeraomanike Seltsiga.