Firma alustamisel oli kogenematuse tõttu raskusi: „Esimesel aastal jäi raha kinni, tundus, et projektid on valed. Edaspidi sai pilt selgemaks ja erilisi probleeme pole enam olnud. Väetee on tarbijatele tuntud nimi ning tema toodangut oodatakse ja otsitakse.

Miks just Kolga-Jaani piirkond? Martini sõnul on Kolga-Jaani paikkond looduslikult väga puhas. Siin on palju heinamaad, mis pole põllumajanduslikus kasutuses olnudki. Seega sobib looduslik keskkond mahetoodangule vägagi.

Kuidas lahendatakse töökäte probleem? Martini sõnul see eriline murekoht polegi, suvel töötavad siin õpilasmalevlased Tallinnast. Tahtjaid on palju, nendega saab suvel hakkama. Siiski arvab ta, et peab vene keelt hakkama praktiseerima, et korjetöö ei katkeks. Välistööjõu vajadus võib tekkida lähiaastatel.

Maale elama? „Igal juhul soovitan maale elama tulla. Maal on palju võimalusi midagi teha. Teha tööd pikema plaaniga ja teha neid asju, mis endale meeldivad. Igal õhtul on hea tunne, kui on midagi silmale nähtavat ära tehtud“, räägib Martin Laansalu.

MAAL ELAMISE PÄEV

Tänavu toimub Maal elamise päev 26. septembril.

Maal Elamise päeva eesmärk on avada uksed tegusatele ja säravatele inimestele, et aidata neil leida omale sobivat elupaika maal.

Sel aastal ootab külastajaid 18 valda, kes tutvustavad külastajale oma lasteaedu, koole, külamaju, tervise-, kultuuri- ja spordikeskusi ning ettevõtteid. Lisaks pakutakse infot vabade elukohtade kohta ning räägitakse võimalustest ise endale töökohta luua