Kõige rohkem talguid korraldatakse täna Harjumaal ja Tallinnas, kuhu plaanitud 449 talgule on end kirja pannud üle 7000 inimese. Talgupealinna tiitlit on hoidmas taas Saaremaa, kus toimub 191 talgut, millele on registreerunud ligi 2000 talgulist. Tartumaal ja Pärnumaal on end osalejana registreerinud samuti ligi 2000 talgulist, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal ja Läänemaal on kirja pandud üle 1000 talgulise, Järvamaal, Raplamaal, Viljandimaal ja Valgamaal ligi 1000 talgulist. Talgupäeva tegelik osalejate arv, mis selgub laupäeva õhtuks, on olnud tavapäraselt üle kahe korra suurem.

Talgupäeva meeskond koos Päästeametiga kutsuvad tänasel suviselt soojal ja kuival kevadpäeval järgima ohutusnõudeid, eriti ettevaatlik peaks olema tule tegemisel, ent oluline on tagada talgutel ka veeohutus ning tööohutus. Kindlasti tasub meeles pidada, et lõhkekeha või seda meenutava objekti leidmisel ei tohi seda puudutada, vaid minna kaugemale ja anda kohe leiust teada Päästeameti numbril 112. Kui talgute käigus märgatakse katmata luukidega kaeve või muid ohtlikke rajatisi, palutakse neist teada anda päästeala infotelefonile 1524. Talgutel tuleks suurema tähelepanuga jälgida ka lapsi, eriti veekogude ääres.

Enamikus talgupaikades algavad talgud kell 10 või kell 11, ent osad algavad lõunal, mõned peetakse ka lähematel päevadel. Tänavu korraldatakse palju veeohutusega seotud talguid nii mereäärsetes paikades kui ka siseveekogude ääres. Talgupäeva raames on kavas püstitada üle Eesti kokku 474 veeohutuse stendi, mille jaoks sai tänavu taotleda tasuta päästevahendid ja ohutusjuhendi.

Juba teist aastat saavad kõik talgulised registreerimisel endale talguhundi passi, Teeme Ära talgupäeval kaasalöömist tähistava tunnuskirja, mis avab ühtlasi juurdepääsu talgupäeva partnerite eripakkumistele, näiteks rongi- ja bussisõit poole hinnaga. Elron pakub passi omanikele rongisõitu pühapäevani 50% soodsamalt, samuti kehtib homseni talgulistele 50% hinnasoodustus kõigil Simple Express bussiliinidel. Soodustuse saamiseks tuleb esitada bussis või piletikassas talguhundi pass koos isikut tõendava dokumendiga. Sarnaselt varasematele aastatele maksab Töötukassa registreeritud töötutele talgutööl osalemise eest sõidutoetust.

Teeme Ära talgupäev peetakse traditsiooniliselt mai esimesel laupäeval ning iga kogukond saab ise otsustada oma talgutööd ja tegemised. 2015. aastal korraldati üle Eesti 1808 talgut, millest võttis osa 47 136 inimest ehk 3,6% eestimaalastest.