„Meie eripära on just see, et valmistame seda, mis talunikel parajasti hooajaliselt pakkuda on. Teeme süüa täpselt sellest, mida talunikud meile toovad. Mulle on väga tähtis kasutada nii palju kui saan eestimaist väiketalunike toorainet,“ kirjeldab omanik menüü kujunemist. "Saame olla lüliks väiketaluniku ja linnainimese vahel, kes oskab hinnata näo ja nimega kaupa, kes tahab teada, kust ta söök pärit on.".

Kohvik Kuus Hernest on lahti aastaringselt. Ümberkaudsed inimesed on selle paiga üles leidnud ja käivad töö vahepeal seal ikka söömas. „Lõunaajal on vahel päris täis siin. Praegu on puhkuste aeg, siis on rahulikum,“ ütleb Täht.

Kohvikuga ühes hoones asub ladu, kuhu tuuakse taludest toiduaineid tellimuse peale ka linnaelanikele. Seegi ettevõtmine on kohviku perenaise juhtida. Maakauba kasutamise ja pakkumise vajalikkusele annab ta mitu põhjendust.

„Minu jaoks ei ole tänuväärsemat tegevust, kui toetada selliste väikeste majapidamiste loomapidamist ja aiaviljade kasvatamist,“ toob Täht esimesena välja. „Teiseks põhjuseks on ökoloogiline jalajälg, mis väikestel taludel on võrratult palju väiksem kui suurfarmidel. Ja kolmandaks on sööja oma tervis, sest need kaubad on puhtalt kasvatatud ja ei sisalda lisaaineid ning nende kasvatamisel ei saastata loodust.“ .

Maakauba lao püsiklient Annely Raun toetab perenaise põhimõtteid. „Mulle meeldib see puhta toidu kontseptsioon tervikuna. See haakub minu vaadetega elule ja elustiiliga,“ räägib ta. „Pealegi on siin kaup alati kontrollitud, sõel on tihe. Eelvalik on siin juba ära tehtud.“.

Maakauba laost on võimalik kaupa tellida läbi interneti ning soovitud saadused saab kätte kord nädalas. Annely Raun ei leia, et see nädalase toidukorvi kokkupanekut keeruliseks teeks: „Eks see on harjumuse asi. Mina ei ütleks, et see tüütu on. Ma nimetaks seda moodsa linnainimese turulkäimiseks."

Raun leiab, et selline kauba kätte saamise korraldus teeb tema jaoks suvel elu hoopistükkis lihtsamaks: „Tegelikult on just mugav tõsta neljapäeval, mil on Maakauba tellimuste kättesaamise päev, nädalavahetuseks kast värske kraamiga otse autosse, et reedel linnast välja sõita. Kõik kaup on mugavalt juba komplekteeritud ja valmis.“

Kristina Täht leiab, et tallinlastel on muu maailma ees eelis: „Tallinn on selles mõttes priviligeeritud, paljudes maailma suurlinnades ei olegi sellist võimalust enam saada puhtalt kasvatatud talukaupa.“

Kuna Eestis on see võimalik, siis võiks ka teistes linnades sarnased kohad avatud olla. „Kõigis suuremates linnades võiks olla elanikele hästi mugavaks tehtud selline kauba tellimine ümberkaudsetest taludest,“ arvab Täht.