Toomas kasutab neist kolmest kõige enam pangateenuseid - tal tuleb lisaks siseriiklikele ülekannetele ja sularaha väljavõtmisele teha ka välismakseid ning ta võtab paaril korral kuus sularaha välja piiri taga viibides. Toomasele pakuvad üheksast pangast seitse tema tarbimisvajadustele sobivat sooduspaketti, kuid hinnad on seejuures erinevad. Mõnes pangas saab Toomas oma arveldused tehtud kuus paari euro piires, kuid teises pangas võivad samad arveldused maksta kaks-kolm korda rohkem. Kõige kulukam on Toomase jaoks enamiku pankade puhul sularaha väljavõtmine välismaal.

Samas võib pensionär Tiina leida pankade seast sellise, kus tal ei kulu seenioritele mõeldud arvelduste paketti kasutades teenustasudele kuus ühtegi senti, kui ka sellise, kus sarnase paketi teenustasudeks tuleb tasuda ligi 3 eurot. Samuti leiab panku, kus eraldi pakette seenioritele ei ole.

Seega tasub oma igapäevaste pangateenuste (sularaha väljavõtmine, maksed internetipangas, otsekorraldused, püsikorraldused jne) kasutamine ja nende eest makstav teenustasu üle vaadata ja analüüsida, kas ja kuidas saab neilt kuludelt kokku hoida. Vaata ka pankade teenustasude võrdlustabelit.