Võidutöö autor Remo Savisaar kirjutas konkursile esitatud pildi iseloomustuseks: „Olen lootnud tabada jäälindu sellises poosis sellest ajast saadik, kui esimest korda nägin sinilindu oma tiibu puhastamas. See on üürike hetk, mis teeb tabamise keeruliseks, kuid põnevaks. Siis kui arvasin, et sain viimaks niisuguse viivu pildile, pidin pilte kontrollides taas pettuma. Nüüd lõpuks sai see hetk tabatud.“ 

Looduse Aasta Foto peakorraldaja Jaan Riis tänas kõiki konkursil osalenud fotograafe ning Rein Marani juhtimisel töötanud žüriid. 

„Tore on kaasa elada Eesti loodusfotograafia arengule läbi meie võistluse. Iga aasta toob midagi uut ja alati on hirm, kuhu edasi. Tulnud on digifotograafia, võistlustöid tehakse nüüd juba ka mobiilidega ning kasutatakse droone, kuid ometi jääb tõsiasi, et esmalt on pilt fotograafi peas ja alles siis tuleb see aparaadiga kinni püüda,“ rääkis Riis.

„Eks igal inimesel võib see ajend, põhjus pildistamiseks olla vähemalt esialgu üsnagi erinev, vahest juhuslikki ja mööduv,“ lisas Rein Maran, kes on žürii esimees olnud võistluse algusest saati. „Nii mõnigi inimene aga võib endas leida võime näha, avastada, tunnetada ümbritsevas looduses seda, mida ta varem ei suutnud, elu kui säärast kogu selle imepärases keerukuses ja ilus."

Konkursi kaaskorraldaja Eesti Energia eriauhinna ning Tantsiva Hundi kategoorias „inimene ja loodus“ võitis Kaupo Kalda droonipilt „Pakri pankrannik ja tuulepark loojangus“.
Eesti Energia keskkonnateenistuse arendusjuht Tõnis Meriste kiitis konkursil osalejaid ja ütles, et tänu fotograafide headele tabamustele saavad kõik soovijad näha erakordselt kaunist Eesti loodust kogu selle rikkuses. 

"Konkursi fotosid vaadates veendub igaüks, et meil on, mida vaadata ja jäädvustada. Enda poolt kutsun kõiki inimesi üles avastama ka Eesti kirdeosa Ida-Virumaal, mis lisaks tööstuspiirkonnale on ka väga ilus koht, kus palju vaadata," lisas Meriste.

Kauneimaid loodusfotosid hindas žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Arne Ader, Märt Haamer, Heiko Kruusi, Tiit Leito, Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Urmas Tartes ja Sirje Tooma.
Võistlust korraldavad Looduse Omnibuss, Eesti Looduskaitse Selts ja Eesti Energia. Koostööpartneriteks on Canon, Overall, Fotoluks, Sigma, Kunda Nordic, Storaenso, Premia, Regio, RMK, Avision, Zone.ee, samuti Keskkonnaministeerium, KIK ja Eesti Kultuurkapital ning paljud teised.

Eesti Energia ja Looduse Omnibussi koostöö sai alguse 2010. aastal. Ühiselt on viidud looduse head energiat ja kordumatut ilu eestimaalasteni nii Looduse Omnibussi retki ja loodusõhtuid toetades kui ka Looduse Aasta Foto konkurssi korraldades.

Vaata kaunist pildigaleriid Looduse Aasta Foto 2015 konkursil parimateks valitud fotodest siit: http://laf.looduseomnibuss.ee. Ilmus ka Loodusfoto Aastaraamat 2015, kus kõik parimad pildid sees on.