Siin on isegi tsitaat ühest debatist, kus kolleeg Parts küsib: "Kas sa ütled, et maksuerandeid ei kaota?" Ja Rõivas vastab: "Absoluutselt, ütlen".

Teate, mõned viimased aastad, iga kord, kui ma valitsust näen, tekib soov laulda seda tudengipõlves õpitud laulu: "Me maale saabus diversant turistimaski all, tal mitu fotokaamerat ja püstol põue all."

Kes on see võimas diversant, kes saab üle meie valitsusest ja selle liikmetest? Seda annab otsida.

Kui keegi omaks soovi hävitada Eesti Vabariik, siis peaks ta hävitama selle tööstuse, põllumajanduse, tegema võimatuks kodanikuühiskonna saavutamise.

Kas need tulemused, mida me hetkel juba naudime, ei räägi iseenda eest? Mõne jaoks on lausa muinasjutt, kui ma hakkan nimetama, et Dvigatel, Baltijets, Punane RET, Balti ja Kreenholmi Manufaktuur. Pole vaja tööstust, seda oli sotsialismil vaja. Nemad marssisid seal
kommunismi poole, meil pole seda teed vaja. Hävigu need ettevõtted, tööstust pole vaja!

See, mida nimetatakse praegu tööstuseks, seisneb põhiliselt selles, et välismaalt tuuakse kaheksa traadijuppi, need tehakse siin üheks kaabliks ja viiakse riigist välja. See ongi meie praegune tööstus enamuses.

Põllumajandus. Eesti on alati tundnud uhkust oma põllumajanduse üle. Eelmisel suvel, pigem sügisel, selgus äkki, et kaks kolmandikku siin toodetavast piimast, seda ei ole enam vaja, sest 30% läks otse Venemaale ja veel 30% läks läbi Läti ja Leedu, ikka sinna Venemaale. Nüüd seda vaja ei ole. Põllumeeste probleemid ongi nende isiklikud probleemid.

Eelmisel esmaspäeval siin arutasime seakasvatust – seda ka enam vaja ei ole. Mis jääb? Kodanikuühiskond.

Siin pole vaja pikalt rääkida. 2007. aasta 27. aprillil(pronksiööl - toim) absoluutselt põhjendamatu ja amoraalne käitumine . Ühiskond lõhenes ja vaevalt et kümne või 20 aastaga õnnestub seda ravida.

Kõik, mida tehakse, viib ikka sinnapoole. Kas keegi soovib tahtlikult hävitada Eesti Vabariiki? Ma ei tea. Vaevalt, et valitsus seda tunnistab. Aga miks nad kõike seda teevad?

Eelmise (Riigikogu - toim) koosseisu lõpus astuti reaalsed ja väga konkreetsed sammud selleks, et hävitada põlevkivitööstus. Tuletage meelde.

Praegu tehakse reaalseid ja väga konkreetsed samme, et hävitada turismisfäär. Ometi on see ainus sfäär, kus inimesed ei oota, millal neile mõni kaup Eestist tuleb. Nad võtavad oma rahakotid ja tulevad ise Eestisse, ise toovad seda raha. Ja sfäär on olemas. Neli miljonit välisturisti iga aasta. Ja sellele ka pannakse pihta.

Nii et me maale saabus diversant turistimaski all – see on vananenud. Me oleme ise üles kasvatanud need diversandid ja ei ole midagi ohtlikumat meie riigi jaoks kui valitsus, mida juhib Reformierakond. Sest kõik, millest ma rääkisin, on juhtunud tema juhtimisel viimase 7, 8, 9 aastaga."

Tegemist on (keeleliselt toimetatud) väljavõttega XIII Riigikogu I istungjärgu stenogrammist esmaspäeval, 4. mail 2015.