Hea tuju dieet on jagatud kolme faasi, mille ajal võib lisaks kolmele toidukorrale süüa üks kuni kolm süsivesikuterikast, kuid madala rasva- ja valgusisaldusega vahepala.

Vahepaladeks on näiteks leib, täisterakukkel, hommikusöögihelbed, näkileivad, riisikoogid, soolapulgad või väherasvased küpsised. Kui dieedipidaja suudab kontrollida vahepalade suurust, sobivad neiks ka vahukommid, õhuga paisutatud popkorn, väherasvased teraviljabatoonid, rasvavabad maiustused ja väherasvane jogurtijäätis või sorbett.

Hea tuju dieet sai alguse 2001. aastal USAs haiglapõhise kaalulangetuskliiniku juhataja, doktorikraadiga Judith J. Wurtmani ja arst Nina Frusztajer Marquisi koostöös. Nad on üle 30 aasta uurinud serotoniini mõju inimestele.

Eestis tunneb seda dieeti hästi emeriitprofessor Selma Teesalu, kelle intervjuu "Toitumisteadlane: kaalu langetamiseks alustage iga söögikorda magustoiduga" ilmus selle nädala Maalehes.