„Mul on juba enamus võistluskatseid tehtud – traktoriga sõidetud, kärjeraam valmistatud, viljakott kaalutud,“ loetles noor taluperenaine Karin Sabalisk, kes oli üks väheseid õrnema soo esindajaid võistlusel.
Viljakotti kaalub Karin Sabalisk, kes mullu pälvis parima noore taluperenaise tiitli.

Karli talus Võrumaal toimetav noor perenaine osaleb noortalunike võistlustel juba mitmendat aastat, eelmisel aastal pälviski Karin Sabalisk parima noore taluperenaise tiitli. Tänavu kutsus Karin ka oma venna Raneli Võrumaalt Türile võistlema.

Tänavusele noortatluniku võistlusele Türil oli end kirja pannud 24 põllumajandushuvilist, enamus Järvamaa Kutsehariduskeksusest ja Olustvere Teenindus-ja Maamajanduskoolist, lisaks ka mõned noortalunikud.

Juba varahommikust peale hakati aja peale erinevaid ülesandeid täitma.

Läbida tuli järgmised katsumused: või valmistamine purgis, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, põllukultuuride seemnete tundmine pluss viljakoti kaalumine, tõstukiga ladustamine, lüpsimasina hooldus, saeketi vahetus, kärjeraami valmistamine ja kultivaatoril pii vahetamine.
Türi Lillelaat, Noortaluniku kompleksvõistlus

Maalehe fotograafi vaatevälja jäid Järvamaa Kutsehariduskekuse noormehed, kes asusid parajasti aja peale lüpsimasinat lahti monteerima, et see hiljem jälle ilusti kokku pandud saaks. Võistlustules oli Kert Loosaar ja Ralf Menne Järvamaa Kutsehariduskeskusest.

Laadale oli aedikusse veetud ka paar lehma ja noored pidid veiste eluskaalu määrama lehma kere mõõtmise teel. Sellega tuli kenasti toime Silver Kinks Olustvere Teenindus-ja Maamajanduskoolist. Kiirelt käis Silveril ka kultivaatoril pii vahetamine. Innukalt jooksid võistlejad ühe ala juurest teise juurde.
Türi Lillelaat, Noortaluniku kompleksvõistlus

„Noored tahavad ennast ikka proovile panna, kooliõpilased tahavad oma oskusi näidata, nad tahavad konkureerida teise kooli õpilastega – omavahel mõõtu võtta,“ teatas võistluse peakorraldaja Järvamaa Kutsehariduskeskuse juhtõpetaja Aive Kupp.

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi, Sihtasutusega Innove ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga.
Türi Lillelaat, Noortaluniku kompleksvõistlus