Parimaks kokaraamatuks hindas žürii magusaraamatu “Suhkruingli magusad lauad”, mille autorid on autorid Kristi Jalakas, Kertu Lukas, Katrin Press, väljaandjaks Ajakirjade Kirjastus.
Parim kokaraamat on “Suhkruingli magusad lauad”.

Tallinn FoodFesti peakorraldaja Tiit Sarv on avapäevaga väga rahul: “Messil oli ootuspäraselt ca 2000 külastajat. Külastajate hulgas oli märgata ostuotsuseid tegevaid ettevõtete juhte, ostujuhte. Võib öelda, et tegemist on kindlasti olulise toiduvaldkonna ärisündmusega, mis aitab elavdada meie tootjate tegevust.” Seda kinnitasid ka avasõnad ettevõtlusministri Liisa Oviiri poolt. Samuti oli messi avapäeval korraldaja sõnul kohal palju ametikoolide toidu ja toiduvalmistamise erialade noori - toimusid “Noorkokk 2016” ja “Noor kondiiter 2016” võistlused. Parimaks noorkokaks sai Kristiina Sireli Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, nooreks kondiitriks valiti aga Elena Bulynina Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest

Täna selguvad Tallinn FoodFestil parimad “Aasta kokk 2016” “Noor pagar 2016” konkurssidel. Messil jätkub EuroSkills 2016 Eesti-Soome restoraniteenindajate ühistreening.Toimub Riga Black Balsam kokteilide võistlus baarmenitele. “Jõulutoode 2016” tootekonkursil hindavad messikülastajad pimetesti põhimõttel liha- ja pagaritooteid, jõuluõlut ning hõõgveini, programmis on ka HoReCa seminar toitlustuse ja majutuse valdkonnale ning Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Eesti Kaupmeeste Liidu ja ECR Baltic 3. koostöö konverents

Igal aastal meelitab toidumess Tallinnasse kohale ligi 6000 proffi ja 3000 toiduhuvilist, kes tulevad tutvuma uute pakkujate, uudistoodete ning toidutrendidega. Eesti Näituste messikeskuse täidavad Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate esindajad. Kohal on ka toiduprofid lähinaabrite juurest, sest tegemist on Baltimaade suurima ärilt-ärile-tüüpi valdkonnasündmusega.